Investiție de 12,6 milioane de lei aprobată de Consiliul Județean Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 429 Vizualizări

Investiție de 12,6 milioane de lei aprobată de Consiliul Județean Mureș

Aleșii județeni au aprobat vineri, 14 octombrie, într-o ședință extraordinară ”de îndată”, documentația tehnico-economică și indicatorii tehnico economici ai investiției „Dezvoltarea Parcului Arheologic de la Călugăreni, comuna Eremitu, județul Mureș”, faza DALI, la valoarea totală a investiției de 12.615.065 de lei, cu TVA.

Potrivit informațiilor furnizate de către Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș, dezvoltarea Parcului Arheologic de la Călugăreni, comuna Eremitu, este un proiect de investiții care este inclus în Traseul castrelor romane în vederea restaurării și promovării prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Totodată, prin Hotărârea nr. 83/21 iunie 2022 a Consiliului Județean Mureș s-a aprobat depunerea de către Județul Mureș a proiectului “Dezvoltarea Parcului Arheologic de la Călugăreni, comuna Eremitu, județul Mureș”, în vederea finanțării acestuia în PNRR, la o valoare maximă eligibilă de 2.155.000 de euro, fără TVA, reprezentând 10.608.418 de lei, fără TVA.

”Prin adresa 2327 din 20 septembrie 2022, Muzeul Județean Mureș depune, în vederea aprobării, documentația tehnico-economică, faza DALI, aferentă investiției, întocmită de SC Proiect SA, în baza contractului de servicii 564 din 14 martie 2022, încheiat între Muzeul Județean Mureș și acest operator economic. Documentația dispune de toate avizele și acordurile solicitate prin Certificatul de urbanism 6 din 21 martie 2022, inclusiv avizul de la Ministerul Culturii. În cadrul analizei opțiunilor, varianta propusă de proiectant este Varianta A. Prin restaurarea și conservarea, dar și prin modernizarea clădirilor existente, se propune realizarea unor spații expoziționale, amenajarea parcului arheologic, înființarea unui centru de cercetare interdisciplinară, laboratoare, sală workshop și bibliotecă de specialitate, birouri, două camere de oaspeți și grupuri sanitare.

Valoarea totală a lucrărilor cuprinse în DALI este de 10.625.914,59 de lei, fără TVA, din care construcții-montaj reprezintă 8.745.980,23 de lei, fără TVA. Valoarea totală, cu TVA, a lucrărilor este de 12.615.065,91 de lei”, a precizat Péter Ferenc, în Referatul de aprobare a proiectului de hotărâre.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE