Viktor Orban dă din nou sfaturi Stiri din vecinatatea Romaniei
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 179 Vizualizări

Viktor Orban dă din nou sfaturi

Premierul ungar Viktor Orban a făcut apel din nou, la încetarea focului şi tratative de pace între Rusia şi Ucraina, subliniind că acestea vor duce la ameliorarea situaţiei economice, relatează MTI.
Cât timp războiul continuă şi Occidentul răspunde aplicând sancţiuni, nici inflaţia şi nici preţurile la energie nu vor scădea, a atenţionat Viktor Orban.
Premierul ungar a insistat că Bruxellesul a „încurcat” sancţiunile şi acestea nu au fost cuplate cu propuneri vizând scăderea preţurilor, ceea ce a dus la o inflaţie alimentată de sancţiuni, iar Ungaria a fost nevoită să plătească mai mult pentru energie.
Ungaria a obţinut o exceptare de la toate sancţiunile care îi afectează negativ piaţa energiei, dar problema se menţine pentru că atât timp cât această ţară ia parte la piaţa comună europeană rămâne afectată de preţurile ridicate la energie, a explicat premierul ungar.
Soluţia finală pentru a combate preţurile ridicate ale energiei ar fi ca UE să renunţe la politica de sancţiuni, a apreciat Viktor Orban, adăugând însă că pentru aceasta ar fi nevoie de o „mare luptă”.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE