Biblioteca municipală „B.P.Hașdeu” Chișinău la 145 de ani Cultură
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 92 Vizualizări

Biblioteca municipală „B.P.Hașdeu” Chișinău la 145 de ani

 Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” desfășoară în zilele de 19-21 octombrie 2022, o conferință internațională cu prilejul celor 145 de ani de la fondarea instituției. La eveniment participă Monica Avram, manager al Bibliotecii Județene Mureș,  reprezentanți ai municipalității, Direcția Generală Cultură și Patrimoniu Cultural, angajați ai bibliotecilor, reprezentanți ai mediului academic, oaspeți din străinătate. Încă din anii ’90, Biblioteca Județeană Mureș susține promovarea culturală a cărții românești către (și dinspre) tărișoara vecină vorbitoare de același grai. Conferința aniversară desfășurată în aceste zile în capitala Republicii Moldova a subliniat încă o dată perspectiva de cooperare europeană inițiată de timpuriu de România.

Cei 145 de ani de la crearea Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu” din Chișinău, pe care îi marchează în acest an, sunt o reafirmare de rezistență în timp a instituției în viața urbană.

Ziua fondării bibliotecii este 19 octombrie 1877, pe vremea când primar al Chișinăului era Karol Schmidt. Pe parcursul activității sale, biblioteca a reușit să se consolideze ca lider comunitar, dar și ca agent al schimbărilor.  Astăzi, peste 350 de bibliotecari dedicaţi activează în cadrul celor 27 de filiale ale rețelei municipale, amplasate în toate sectoarele orașului,  prestează în toate filialele sale aproximativ 100 de servicii și peste 8 mii de activități culturale și sociale. Fondul de carte include peste un milion de volume, care fac parte din patrimoniul local, inclusiv reviste, manuscrise, dar și alte documente audio-video. Numărul de titluri crește anual cu cca 20-30 de mii de exemplare.

Biblioteca continuă să urmeze o abordare complexă de achiziții, dezvoltând colecția de carte.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE