Operator nou pentru adunarea deșeurilor menajere din zona 2 Târgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2712 Vizualizări

Operator nou pentru adunarea deșeurilor menajere din zona 2 Târgu Mureș

Conducerea societății Sylevy Salubriserv SRL Târgu Mureș a primit vineri, 4 noiembrie 2022, o notificare din partea conducerii Administrației Domeniului Public (ADP) din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Mureș, în care se aduce la cunoștință faptul că începând cu data de 5 noiembrie 2022 un alt operator va asigura activitatea de colectare și transport a deșeurilor municipale și a altor fluxuri de deșeuri din zona 2 Târgu Mureș.

Anunț oficial, din partea ADP

Redăm, în rândurile de mai jos, conținutul integral al documentului semnat de către Mihai Mureșan, director adjunct al Administrației Domeniului Public din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Mureș: ”În baza contractului cu nr. 1676 din 21 iunie 2022 de delegare a gestiunii activităților de colectare și transport a deșeurilor municipale și a altor fluxuri de deșeuri, componente ale serviciului de salubrizare al județului Mureș zona 2 Târgu Mureș, operatorul Compania de Salubritate Brantner Veres SA, va demara activitatea efectivă de colectare a deșeurilor municipale de pe raza UAT Târgu Mureș începând cu data de 5 noiembrie 2022. Ca urmare a celor mai sus menționate activitatea de colectare și transport a deșeurilor municipale de pe raza UAT Târgu Mureș, efectuată de către SC Sylevy Salubriserv SRL în baza contractului nr. 223 din 14 decembrie 2021, se va întrerupe o dată cu intrarea în operare a Companiei de Salubrizare Brantner Veres SA la data de 5 noiembrie 2022. Vă mulțumim pentru înțelegere și colaborare.”

Comunicat Sylevy Salubriserv

În aceeași zi, reprezentanții SC Sylevy Salubriserv SRL au postat, pe pagina de Facebook a societății, următorul comunicat: ”În atenția locuitorilor din municipiul Târgu Mureș, în atenția Asociațiilor de Proprietari din Târgu Mureș, în atenția tuturor persoanelor fizice și juridice din municipiul Târgu Mureș. Începând cu ziua de sâmbătă, 5 noiembrie 2022, SC Sylevy Salubriserv SRL nu mai are dreptul să ridice deșeurile menajere din municipiul Târgu Mureș, acestea trebuind să fie ridicate de noua firmă desemnată de ADI Ecolect Mureș. Pentru orice sesizare legată de salubritatea orașului vă rugăm să contactați Primăria Târgu Mureș și ADI Ecolect Mureș.”

În așteptarea mobilizării…

Recent, în data de 28 octombrie 2022, primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a recunoscut, într-o conferință de presă, că lucrurile nu se desfășoară tocmai ideal în ceea ce privește noul operator care a câștigat licitația pentru deservirea zonei 2 Târgu Mureș, aceasta fiind în perioada de mobilizare: ”Mai au o săptămână la dispoziție să ne dovedească că ei pot să înceapă acest serviciu. Au trecut cele 120 de zile din licitație pe zona 2, deci asta nu mai este zona Primăriei, din păcate, nu s-au mobilizat în 120 de zile, mai au aproximativ șapte zile. Dacă în continuare nu se mobilizează s-ar putea să fie reluată licitația. Ei nu mai au posibilitatea de prelungire și asta este o soluție foarte rea să mai prelungim, pentru că pe noi ne ține în impas, n-am putut începe din această cauză curățenia de toamnă, pentru că nu poți să începi cu o firmă și să continui cu altă firmă. Deci deocamdată așteptăm să vedem dacă ei se conformează licitației și pot să înceapă serviciul, dacă nu rămânem cu operatorul actual, cu care avem contract valabil pentru un an de zile.”

În aceeași conferință de presă, edilul șef din Târgu Mureș a explicat și ce înseamnă ”mobilizare” în domeniul operării de deșeuri menajere: ”În caietul de sarcini ei au ofertat un anumit număr de mașini, peste 40.000 de pubele, 160 de angajați. În momentul de față lipsesc peste 20.000 de pubele, utilajele, în afară de două utilaje, au sosit și nici 10% din personal nu e angajat. Eu nu pot să dau ordin de începere la o firmă care nu are angajați. Mâine trebuie să adune nu numai Târgu Mureșul, ci și încă 80.000 de oameni depind, din comunele mari.”

Pregătiri anunțate pe Facebook

Joi, 3 noiembrie 2022, pe pagina de Facebook intitulată ”Brantner Târgu Mureș” a fost publicat următorul anunț: ”SC Brantner SRL a câștigat licitația organizată de Consiliul Județean Mureș prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Mureș – ADI Ecolect Mureș/ Ecolect Maros Fejlesztési Társulás. Termenul de începere al contractului a fost 21 octombrie, termen ce a fost prelungit cu încă 15 zile (deci undeva 5 noiembrie) pentru remedierea unor deficiențelor constatate de către ADI Ecolect Mureș…”

În același anunț, reprezentanții SC Compania de Salubritate Brantner Veres SRL au explicat și modurile de reciclare ale gunoiului din fiecare gospodărie.

Contract de 77,3 milioane de lei

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Mureș a atribuit, în data de 21 iunie 2022, societății Compania de Salubritate Brantner Veres SA Cluj Napoca, un contract în valoare de 77.344.877 de lei, fără TVA, pentru delegarea gestiunii activităților de colectare și transport a deșeurilor municipale și altor fluxuri de deșeuri, componente ale serviciului de salubrizare al județului Mureș – zona 2 Târgu Mureș.

Zona 2 Târgu Mureș este alcătuită din municipiul Târgu Mureș, orașul Miercurea Nirajului și comunele Band, Bereni, Corunca, Eremitu, Ernei, Glodeni, Gornești, Hodoșa, Livezeni, Mădăraș, Măgherani, Pănet, Sâncraiu de Mureș, Sângeorgiu de Mureș, Sântana de Mureș și Vărgata.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE