Topul Firmelor Mureșene 2022. Topmed, punct de reper în medicina mureșeană Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2682 Vizualizări

Topul Firmelor Mureșene 2022. Topmed, punct de reper în medicina mureșeană

Camera de Comerț și Industrie a Județului Mureș a organizat, în data de 27 octombrie 2022, cea de-a 29-a ediția a Galei Topul Firmelor Mureșene. Evenimentul a fost organizat în incinta Restaurantului Hotelului ”Grand” din Târgu Mureș cu scopul de a premia campionii mediului de afaceri mureșean, iar pe lista societăților laureate s-a aflat și Centrul Medical Topmed SRL Târgu Mureș.

În cadrul evenimentului, Centrul Medical Topmed SRL a primit Diploma de Excelență aferentă locului 1 la categoria ”Activități de asistență medicală specializată – Intreprinderi mijlocii”, pentru clasarea timp de 10 ani pe locul 1 în Top și pentru calitatea de Membru de Aur al Camerei de Comerț și Industrie Mureș, iar dr. Adriana Gomotîrceanu, administrator și asociat, a fost distinsă cu Diplomă de Onoare la categoria ”Femei Manager de Succes.”

Afaceri de 76,6 milioane de lei, în 2021

Potrivit portalului www.listafirme.ro, SC Centrul Medical Topmed SRL Târgu Mureș s-a înființat în data de 23 iulie 1996, furnizează ”Activități de asistență medicală specializată” și îi are ca asociați pe soții Adriana Gomotîrceanu (51%) și Florin Gomotîrceanu (49%).

În ultimii cinci ani raportați, în perioada 2017-2021, SC Centrul Medical Topmed SRL Târgu Mureș a înregistrat o creștere constantă atât a cifrei de afaceri (11,7 milioane de lei în 2017, 15,2 milioane de lei în 2018, 22,9 milioane de lei în 2019, 45,1 milioane de lei în 2020 și 76,6 milioane de lei în 2021), cât și a profitului net (1,6 milioane de lei în 2017, 1,2 milioane de lei în 2018, 2,5 milioane de lei în 2019, 5,7 milioane de lei în 2020 și 7,5 milioane de lei în 2021).

La finalul exercițiului financiar 2021, societatea avea 234 de angajați.

”Cred că suntem un punct de reper în medicina din județul Mureș”

Reporter: Este deja o obișnuință ca în fiecare an Centrul Medical Topmed să se situeze pe primul loc în ierarhiile întocmite de Camera de Comerț. Care este secretul acestor rezultate?

Dr. Adriana Gomotîrceanu: Nu știu dacă este un secret, dar sigur este multă muncă și încercăm să oferim servicii medicale de calitate pentru toți pacienții. Am tot extins gama de servicii medicale cu servicii care sunt mai puțin reprezentate în județ sau chiar nu există și atunci sigur că avem și o adresabilitate mare. Cred că suntem un punct de reper în medicina din județul Mureș.

Rep.: Ce ar trebui să știe mureșenii, și nu numai, despre noul spital Topmed, aflat lângă Gara Mare din Târgu Mureș?

A.G.: Noul spital este un spital multispecialitate, adică avem secții de diferite specialități, Chirurgie, Ortopedie, Cardiologie intervențională, Oncologie, secții medicale și secții chirurgicale, Oftalmologie, Urologie, Ginecologie, deci oferim servicii pe o paletă foarte largă de spital. De asemenea, ne mândrim mult cu Centrul de Oncologie pe care l-am fondat și care este deservit de mai mulți oncologi specialiști și primari în Târgu Mureș, dar și în Sighișoara și în Reghin, acolo unde nu există servicii de stat, astfel încât populația din județ poate să aibă în apropiere aceste servicii de tratamente oncologice pentru care pacientul oncologic nu plătește nimic în centrul nostru Topmed. Asociat avem Compartimentul de Radioterapie care este extrem de performant, cu două acceleratoare de ultimă generație și cu un colectiv de medici, asistenți și tehnicieni extrem de bine pregătit, și cu rezultate minunate, care ne bucură.

Rep.: Este adevărat că doriți să implementați o Unitate USTACC (Unitate de Supraveghere și Tratament Avansat al Pacienților Cardiaci Critici – n.a.) în noul spital?

A.G.: Avem deja creată Unitatea USTACC, care ar fi o unitate de urgențe pentru intervenții de înaltă calitate pentru bolnavii coronarieni. Am făcut acest lucru în vederea obținerii contractului pentru Programul Național de Cardiologie Intervențională.

Rep.: Ce înseamnă aceasta?

A.G.: Înseamnă că pacienții noștri pe care îi putem explora-diagnostica făcând coronarografia și pe care îi putem trata cu stenturi atunci când este nevoie, când au boală obstructivă coronariană, ar putea beneficia gratuit de stenturi. În acest moment, nu am fost acceptați, deși avem toate condițiile și pacienții noștri trebuie să își plătească aceste dispozitive medicale deși sunt asigurați și deși noi îndeplinim toate condițiile ca și centru medical. Practic, sunt niște costuri mai mari a pacienților care ni se adresează.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE