”Moment istoric” pentru Târgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 15736 Vizualizări

”Moment istoric” pentru Târgu Mureș

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a prezentat vineri, 25 noiembrie, cu prilejul unei conferințe de presă, detalii despre reactualizarea Planului Urbanistic General (PUG) al orașului, demers aprobat cu o zi mai devreme, într-o ședință ordinară de lucru a Consiliului Local Târgu Mureș.

Documentul a fost lansat în dezbatere publică în anul 2021, definește direcția dezvoltării viitorului orașului și reprezintă pașii spre dezvoltarea omogenă a principalelor zone de interes public pentru o perioadă mai mare de timp.

”Un oraș nu este doar un mediu construit, ci și o rețea socială, un sistem economic și o unitate administrativă, care se confruntă cu numeroase provocări și a cărui sustenabilitate este ușor de ”amenințat”. Nu este o coincidență faptul că romanii foloseau două cuvinte pentru a descrie orașele: ”urbs” se referea la orașul fizic, cu zidurile și clădirile sale, iar ”civitas” se referea la oraș, ca o comunitate de locuitori. Prin urmare, este nevoie de un cadru de dezvoltare care să răspundă principalelor provocări ale unui oraș și să reglementeze procesele spontane de dezvoltare. Pe scurt, aceasta este sarcina PUG-ului”, a afirmat edilul șef din Târgu Mureș în opinia căruia votul de joi din Consiliul Local ”a fost un moment istoric al orașului.”

La conferința de presă au participat și Daniela Miheț, arhitectul șef al Municipiului, și arhitectul Macalik Arnold, reprezentantul societății Mossfern SRL din Cluj.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE