Ghidaje curatoriale cu Vitek Norbert Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 145 Vizualizări

Ghidaje curatoriale cu Vitek Norbert

Ați fost vreodată într-o tabără de cercetași? Dacă răspunsul este nu și v-am făcut curioși, Uniunea Cercetașilor Maghiari din România și Muzeul Județean Mureș organizează vineri, 9 decembrie, de la ora 14:00 și sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 12:00, două evenimente speciale dedicate cercetășiei. Ghidajele vor fi susținute de Vitek Norbert, curatorul expoziției itinerante LA PRAGUL DE 30 DE ANI, deschisă până la finele anului la parterul Secției de Istorie și Arheologie, sediul Muzeului din Cetatea Târgu Mureș.

Evenimentele se vor desfășura în limba română sau în limba maghiară, conform cerințelor grupului înscris. Locurile sunt limitate și este necesară înscrierea prealabilă pentru ambele evenimente la adresa pr@muzeulmures.ro sau telefonic la numărul 0749.912.992. Accesul se face pe baza biletului de vizitare a expoziție, 12 lei standard, 6 lei pensionari și 3 lei elevi și studenți.

Vineri, 9 decembrie, începând cu ora 14:00, va avea loc o adevărată călătorie în timp și o tabără de cercetași pentru elevii claselor primare/gimnaziale. Timp de două participanții vor fi organizați în patrule, după modelul cercetașilor, vor realiza steagul și cântecul patrulei, vor concepe jocuri de tabără pentru coeziunea grupului, nu înainte de a face o scurtă plimbare prin expoziția La pragul de 30 de ani. Obiectele expuse vor fi explicate și astfel puteți învăța cum se face un nod, la ce se folosesc bastoanele și cravatele, ce rol au insignele și cum se diferențiază uniformele cercetașilor.

Sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 12:00, va avea loc un ghidaj curatorial și o tabără de cercetași pentru toată familia. Timp de două ore, atât cei mici, cât și cei mari vor afla ce se află în spatele obiectelor expuse și cum putem fi cercetași pentru o zi, doar în expoziția La pragul de 30 de ani.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE