Clemență: Amendă de doar 500.000 de euro pentru Renania Trade Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 10688 Vizualizări

Clemență: Amendă de doar 500.000 de euro pentru Renania Trade

Consiliul Concurenței a sancționat opt companii active pe piața comercializării de produse şi echipamente de protecție din domeniul sănătății și securității în muncă cu amenzi în valoare totală de 4.886.811 lei (987.622 euro). Pe lista celor opt companii se află și Renania Trade SRL, care a primit o sancțiune pecuniară în valoare de 2.511.958 d elei (507.670 de euro). Sancțiunea a fot redusă deoarece firma controlată de Orlando Mihai Szasz, alături de alte cinci societăți, ”au recunoscut fapta anticoncurențială.”

Înțelegeri strategice între companii concurente

Potrivit informațiilor furnizate de Biroul de presă al Consiliului Concurenței, autoritatea de concurență a constatat, în urma unei investigații, că cele opt companii ”își coordonau comportamentul pe piață prin schimburi de informații sensibile din punct de vedere comercial cu scopul de a-și crește marjele de profit.”

”Astfel, companiile și-au împărțit clienții, realizând strategii comune de abordare a acestora, astfel încât să se asigure că nu se vor concura. Practic, companiile și-au împărțit produsele comercializate și și-au coordonat prețurile în cadrul licitațiilor private organizate de unele firme (clienți) astfel încât să își aloce clienții conform strategiilor stabilite. În acest fel, clienții erau direcționați să se aprovizioneze de la compania căreia îi erau alocați, la prețul practicat de aceasta, limitându-le posibilitatea de a alege să achiziționeze produse de la alt furnizor, la un preț mai bun. Printre produsele și echipamentele de protecție vizate de înțelegerile anticoncurențiale se regăsesc îmbrăcămintea, încălțămintea, mănușile, măştile, aparatele pentru purificarea aerului şi respiraţie autonomă și vizierele. Companiile Renania, Avanti, Dalgeco și T&T au colaborat cu autoritatea de concurență în cadrul programului de clemență, având o contribuție semnificativă în investigarea faptei anticoncurentiale, beneficiind de reduceri ale amenzilor. De asemenea, Renania, Avanti, Dalgeco, T&T, Tricomexim și Litind au recunoscut fapta anticoncurențială ceea ce a condus la reducerea amenzilor aplicate acestora”, se menționează în comunicat.

Profit de 66 de milioane de lei în perioada 2017-2021

Conform portalului www.listafirme.ro, SC Renania Trade SRL Târgu Mureș s-a înființat în data de 22 decembrie 1995, ”este un jucător influent în domeniul sănătății și securității în muncă”, fiind deținută de trei asociați: Szasz Orlando Mihai (98%), Szasz Roland Andreas (1%) și Georgeta Florentina Taudor (1%).

La finalul exercițiului financiar 2021, societatea a raportat următorii indicatori de performanță: cifră de afaceri de 146,3 milioane de lei, profit net de 15,1 milioane de lei, datorii de 30,9 milioane de lei, capitaluri proprii de 75,8 milioane de lei și 134 de angajați.

Aceeași sursă consemnează că în ultimii cinci ani raportați, în perioada 2017-2021, SC Renania Trade SRL Târgu Mureș a derulat afaceri cumulate de 725 de milioane de lei și a înregistrat un profit net total de 66 de milioane de lei.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE