FOTOREPORTAJ. Concertul anual de colinde RAB Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 236 Vizualizări

FOTOREPORTAJ. Concertul anual de colinde RAB

Participanții la Concertul anual de Colinde RAB au avut parte de o călătorie muzicală inedită duminică seara, 18 decembrie, la Centrul de Evenimente RAB din Sângeorgiu de Mureș.

Organizat fără întrerupere începând cu anul 2005, cu o pauză pe durata pandemiei și reluat în anul 2022, tradiționalul și specialul concert de colinde i-a adus pe scenă pe artiștii de la Grupul Voces, Grupul Coral Laudate Dominum, pe Lucian Oniță, solist în cadrul Filarmonicii din Timișoara, Orchestra Filarmonicii de Stat Târgu Mureș și Jovial Band, iar dirijorul Emanuel Suciu este cel care a pregătit minuțios acest memorabil concert.

Momentul Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos a fost recreat de către actorii Teatrului Scena.Ca în fiecare an, evenimentul care ne aduce mai aproape de Sărbătoarea Nașterii Mântuitorului a avut și o latură caritabilă, participanții donând pentru realizarea Spitalului Oncologic Târgu Mureș.

Prezentatorul evenimentului, Simon Dima, a urat în deschiderea Concertului de Colinde: „S-a născut Mântuitorul! Am credință că ați reușit să lăsați grijile dumneavoastră undeva la ușă și veți lăsa, cu siguranță, sufletele dumneavoastră să se bucure de ceea ce înseamnă dragostea cea mare a lui Hristos! Isus s-a născut, avem Mântuitor! Bucurați-vă de prezent, bucurați-vă de acest program care a fost pregătit special pentru dumneavoastă și nu vă hrăniți doar din amintirea lui!”.

În debutul concertului, Grupul Coral Laudate Dominum, a interpretat patru colinde deosebite, Grupul Voces, alături de Orchestra Filarmonicii de Stat din Târgu Mureș și Jovial Band, ne-au amintit apoi însemnătatea profundă a Sărbătorii Nașterii Mântuitorului.

Totodată, actorii Teatrului Scena, alături de regizorul Liviu Pancu, au recreat călătoria emoționantă a venirii pe lume a pruncului Isus. „Îngerul le-a zis: Nu vă temeți, pentru că, iată, vă aduc o veste bună care va fi o mare bucurie pentru tot poporul. Astăzi, în Cetatea lui David, vi s-a născut Mântuitorul. Și deodată, împreună cu îngerul s-a unit o mulțime de oaste cerească, lăudându-l pe Dumnezeu și zicând: Slavă lui Dumnezeu, în înălțimi și pace pe pâmânt, între oameni, printer care se odihnește bunăvoința…”, a răsunat vocea povestitorului, în timpul derulării scenei biblice.

Un bine pentru toți

După solemnitatea acestui moment, participanții au aflat despre cea mai mare investiție în domeniul medical de la nivel regional și național, Spitalul Oncologic.

„În colaborare cu Asociația pentru Suport și Inițiativă (ASI) România, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România construiește primul Spital Adventist din Europa de Est. Acesta este situat în Târgu Mureș, România, pe malurile verzi ale râului Mureș. Spitalul va avea 150 de paturi, peste 9.000 de metri pătrați și se află pe un teren de 5 hectare. Construcția a început în luna martie, 2022, și va fi finalizată până la sfârșitul anului 2023”, au aflat participanții din videoclipul prezentat. De altfel, invitații la concert au putut dona pentru acest nou spital, evenimentul păstrându-și latura sa caritabilă și în acest an.

Pe scenă au urcat apoi Ecaterina și Anastasia Bența, care au interpretat, alături de Grupul Voces, piesa „White Christmas”, un moment plin de puritate și inocență.

Invitatul special al evenimentului, Lucian Oniță, solist în cadrul Filarmonicii din Timișoara, a desăvârșit momentul muzical al serii.

Ioana MĂRGINEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE