Săptămâna Eminescu în Sânpetru de Câmpie Cultură
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 361 Vizualizări

Săptămâna Eminescu în Sânpetru de Câmpie

Vineri, 13 ianuarie, la Căminul cultural din localitatea Sânpetru de Câmpie elevii și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale Sfântul Petru au marcat Ziua Culturii Naționale, eveniment cu care s-a încheiat Săptămâna Eminescu.

Într-un cadru marcat de poeziile geniului culturii naționale, Mihai Eminescu și de profunzimea înțelepciunii și filosofiei îmbrăcate în versurile rostite în limba română, elevii școlii din localitate au dorit să aducă un omagiu, poetului nepereche, a cărui poezi sunt atât de actuale și astăzi.

„Momentele literar artistice au fost coordonate de către profesoara de limba și literatura română, Iulia Arion, care într-un termen relativ scurt a reușit să motiveze tinerii școlari să își manifeste înclinațiile artistice, prin recitări din lirica eminesciană dar și lucrări artistice ce au avut drept temă Eminescu. În plus, elevii talentați în tehnologie  au realizat o prezentare în Power Point despre viața și activitatea artistică a geniului culturii românești. Poate că cel mai apreciat dintre momentele artistice l-a constituit prezentarea poeziei Luceafărul sub forma unei scenete, fapt care s-a dovedit interesant și pentru actorii amatori, dar și pentru publicul spectator”, a precizat prof. Mihai Nașca. În continuare acesta a  apreciat faptul că într-o lume aflată într-o eră a tehnologizării rapide, a preocupărilor pentru tehnologie, elevii școlii din Sânpetru de Câmpie au arătat un interes aparte pentru lumea poeziei și au conștientizat astfel că arta, cultura și tehnologia pot fi îmbinate într-un mod plăcut și util pentru adolescentul aflat în drumul său spre maturizare și crearea unui caracter frumos. 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE