„Ce este cultura?” Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 83 Vizualizări

„Ce este cultura?”

Miercuri, 18 ianuarie, de la ora 10.00, în Sala Mică a Palatului Culturii din Târgu Mureș va avea loc întâlnirea lunară cu David Morar din cadrul proiectului „Elemente de limbaj vizual cu sculptorul David Morar”, de data aceasta sub întrebarea „Ce este cultura?”. Acesta este primul eveniment din seria de evenimente lunare dedicate publicului tânăr și va fi de fapt o prelegere despre cultură, în contextul istoriei universale și al limbajului vizual.

„Proiectul de educație muzeală „Elemente de limbaj vizual cu sculptorul David Morar” propus de Secția de Artă a Muzeului Județean Mureș are ca scop inițierea în limbajul plastic și educarea modului de receptare și consum al produselor artistice vizuale, ca parte a culturii estetice și artistice bazată pe valori. Întâlnirile lunare cu sculptorul David Morar vor completa noțiunile de bază legate de Cultură, Civilizație și Limbaj vizual. Spre deosebire de formele naturale (structuri din natură), care nu pun probleme deosebite celui ce încearca să le perceapă semnificația, formele artificiale (create de om), categorie în care intră și cea vizual – artistică, apar întotdeauna ca rezultate ale activității conștiente, care implică atât gândirea, cât și acțiunea umană. Astfel, înțelegerea devenirii umane pe axa timp și spațiu sunt esențiale în recunoașterea simbolisticii operelor de artă”, se precizează în descrierea evenimentului.

Participarea la acest eveniment este gratuită, în limita locurilor disponibile, iar accesul se face prin rezervare telefonică la următorul număr: 0749.912.992.

I.M.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE