Sonde din Mureș închise de OMV Petrom. Licitație națională de 42,3 milioane de euro! Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2342 Vizualizări

Sonde din Mureș închise de OMV Petrom. Licitație națională de 42,3 milioane de euro!

Compania OMV Petrom a demarat, în data de 17 februarie 2023, o licitație estimată la valoarea de 207.338.523 de lei (aproximativ 42,3 milioane de euro), fără TVA, pentru obiectivul de investiție ”Lucrări asociate abandonării de adâncime a sondelor aparținând OMV Petrom – 5 loturi”, informează www.licitatiapublica.ro.

Potrivit sursei citate, licitația este împărțită în 5 loturi, iar unul dintre acestea, lotul 1, are o valoare estimată între 9.901.973 de lei și 29.705.920 de lei, fără TVA, și vizează județele Alba, Arad, Bihor, Bistrița Năsăud, Caraș Severin, Cluj, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Sălaj, Sibiu și Timiș.

Numărul estimat de sonde care vor fi dezafectate este cuprins între 1.280 și 3.985 (între 200 și 600 de sonde pentru lotul 1), termenul limită pentru depunerea ofertelor este 5 aprilie 2023, fiind așteptate câte trei oferte pentru fiecare lot.

”OMV Petrom, operator de petrol și gaze naturale, prudent și responsabil, actionează respectând obligația sa, de a se conforma prevederilor legale referitoare la abandonarea de adâncime a amplasamentelor pentru care s-a încetat activitatea petrolieră. Astfel, OMV Petrom, prin intermediul unor operatori economici trebuie să execute lucrări asociate procesului de abandonare de adâncime a sondelor”, se menționează în Caietul de sarcini al licitației.

Complementar documentației din cadrul licitației, mai informăm că în contractul de privatizare al Petrom cu OMV, document semnat în 2004, se prevede faptul că Statul Român va plăti, pe o perioadă de 30 de ani, toate costurile de mediu legate de închiderea sondelor. Practic, după ce compania închide sondele și ecologizează terenul aferent este îndreptățită să solicite Statului Român decontarea cheltuielilor.

Durata contractelor va fi de 48 de luni.

Alex TOTH

Foto: https://ro.depositphotos.com/home.html

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE