Editura University Press a UMFST, de la cărți și cursuri clasice la CD/DVD-uri și E-book-uri Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 203 Vizualizări

Editura University Press a UMFST, de la cărți și cursuri clasice la CD/DVD-uri și E-book-uri

De la înființarea în anul 1999 și până la data de 31 decembrie 2022, sub egida Editurii University Press a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) din Târgu Mureș au văzut lumina tiparului un total de 1.188 de titluri (coduri ISBN acordate pentru materiale/ cărți didactice/ științifice), se arată în Raportul Anual al Rectorului privind starea Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureș.

”În anul 2022, au fost editate și publicate 55 de titluri. Numerele indică o scădere cu aproape 11% față de anul precedent. Pe parcursul anului 2022, nu au fost înregistrate solicitări din partea cadrelor didactice la alte edituri de profil sau solicitări pe care Editura University Press să nu le poată onora”, se precizează în raportul întocmit de către prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș.

În ceea ce privește numărul cursurilor care au văzut lumina tiparului la Editura University Press, în Raportul Anual al Rectorului se precizează că ”în perioada 2011 – 31 decembrie 2022 au fost editate și publicate, în total, 189 titluri, dintre care șase în anul precedent.”

”Ne propunem în continuare apariția unui număr cât mai mare de cărți sau materiale didactice în format electronic CD/DVD și E-book, ceea ce oferă, în primul rând, un acces mult mai facil studenților. În acest sens, s-au făcut demersuri și teste pentru implementarea sistemului de vânzare online a cărților electronice pe website-ul Librăriei. Estimăm că în primul trimestru din anul 2023 vom publica și pune spre vânzare prima carte de tip E-book”, se mai menționează în același Raport.

Raportul Anual al Rectorului privind starea UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș fost prezentat în cadrul unui eveniment special care a avut loc în data de 16 martie 2023, în Sala Festivă a Universității. Documentul are 581 de pagini și poate fi lecturat integral pe pagina web a instituției, www.umfst.ro.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE