”Meniuri de spitale, medicamente pentru suflet”, concurs inedit organizat de Spitalul Municipal Sighișoara Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 747 Vizualizări

”Meniuri de spitale, medicamente pentru suflet”, concurs inedit organizat de Spitalul Municipal Sighișoara

Spitalul Municipal Sighișoara în colaborare cu Federația Sanitas România organizează, în perioada 11-13 mai, în Sala Mare a Hotelului Imperial din Sighișoara, evenimentul-concurs cu tema ”Meniuri de spitale, medicamente pentru suflet”.

Potrivit informațiilor furnizate de către dr. Tanaszi Sarolta, managerul Spitalului Municipal Sighișoara, evenimentul constă în două etape: prima, de înscriere și de preselecție, și a doua, de participare la concursul propriu-zis.

”Ne dorim o competiție la nivel național, sinceră, deschisă, dedicată calității și siguranței alimentare, gastronomiei și gastrotehniei de calitate, esteticii și inovației alimentare, dar mai ales un eveniment orientat către creșterea calității vieții pacientului, prin echipa multidisciplinară alcătuită din personalul medical și specialiștii în gastronomie și dietetică dedicați sănătății și satisfacției pacientului. Sperăm să schimbăm imaginea actuală neprietenoasă a meniurilor din spitale, cu una care să ne inspire încredere, noutate și valoare nutritivă prin dedicația personalului implicat din spital”, a transmis dr. Tanaszi Sarolta.

Juriu pentru evaluarea meniurilor

Meniurile vor fi evaluate de către un juriu alcătuit din: prof. dr. Monica Tarcea – Departamentul de Nutriție comunitară și igiena alimentelor din cadrul Facultății de Medicină a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, dr. Sorin Gabriel Ungureanu – director general adjunct al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, șef lucrări ing. dr. Irina Matran – Departamentul de Nutriție comunitară și igiena alimentelor din cadrul Facultății de Medicină a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureș și Mihai Sandu – chef bucătar la Mera Resort.

”Prin acest eveniment dorim în primul rând să schimbăm mentalități, să oferim încredere personalului angajat în cadrul blocurilor alimentare din spitale de stat, că au puterea de a schimba imaginea creată despre alimentația pacienților, să le oferim sprijinul nostru ca și manageri și nu în ultimul rând, împreună să oferim tot mai mult celor care au nevoie de noi. Sperăm ca evenimentul să fie unul de interes și dorim mult succes personalului blocurilor alimentare din cadrul spitalelor participante!”, a mai transmis dr. Tanaszi Sarolta.

Detalii despre concurs

În ce constă Etapa I:

– Înscrierea la concurs și transmiterea documentelor solicitate (termen: 13 aprilie 2023);

– Preselecția (până la data de 22 aprilie 2023);

– Comunicarea finaliștilor – maxim 40 de blocuri alimentare din participanții înscriși (termen: 25 aprilie 2023);

– Confirmarea participării în etapa finală a competiției blocurilor alimentare selectate (termen: 28 aprilie 2023);

Mențiune: În vederea înscrierii (pe adresa de e-mail meniurispitale@gmail.com) se vor transmite datele unității și datele de contact ale reprezentantului unității, completate de următoarele:

– O poză/ imagine cu un meniu de prânz asigurat la comun, servit în cadrul unității, cu descrierea atașată (componență, număr de calorii);

– O listă zilnică de meniuri (oferită pacienților fără restricții de alimentație), cu descriere detaliată conform cerințelor legislative, inclusiv cu încadrare valorică (22 lei/ zi/ pacient) și rețetar atașat;

– O propunere de meniu (prânz), considerat a fi pe placul pacienților (în cazul în care ar fi oferit pe viitor pacienților fără restricții de alimentație), cu încadrare în alocarea bugetară de 22 lei/ zi/ pacient, cu poză/ imagine, descriere meniu și rețetar atașat;

– Raport întocmit la nivel de unitate pe anul 2021 privind satisfacția pacienților.

În ce constă Etapa a II-a:

– Participarea unui reprezentant (cu sau fără însoțitor) din cadrul blocului alimentar al unității selectate ca finalist, în perioada 11 mai 2023 – 13 mai 2023, în locația Hotel Imperial (municipiul Sighișoara, județul Mureș), în data de 12 mai având loc competiția finală, iar în data de 13 mai premierea în cadrul cinei festive.

– Sunt invitați să participe în perioada 11 mai 2023 – 13 mai 2023 alături de personalul blocului alimentar selectat și reprezentanții conducerilor unităților sanitare selectate.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE