Lucrările originale din Palatul Culturii ies la suprafaţă Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 484 Vizualizări

Lucrările originale din Palatul Culturii ies la suprafaţă

Palatul Culturii din Târgu-Mureş se află într-un amplu proces de restaurare şi reabilitare. Muzeul Judeţean Mureş, administratorul Palatului, a anunţat într-o postare pe Facebook că au fost descoperire elementele decorative originale din Sala de Oglinzi.

„Recent, în timpul lucrărilor de restaurare care se execută la Palatul Culturii, pe tavanul Sălii Oglinzilor s-au descoperit elementele decorative originale. Ele au fost acoperite de-a lungul istoriei cu alte lucrări. Se lucrează intens și vă mulțumim pentru răbdare, comorile palatului vor putea fi (re)descoperite curând”, se arată în postarea instituţiei de cultură.

Consiliul Judeţean Mureş a câştigat în anul 2017 un proiect cu finanţare europeană pentru reabilitarea Palatului Culturii din Programul Operativ Regional, iar lucrările au fost începute în 2019 de către o firmă din Ploieşti. Dar din cauza întârzierii şi a neglijării termenelor, Consiliul Judeţean a reziliat contractul în anul 2020, până la momentul denunţării contractului lucrările fiind realizate în proporţie de 37%. Anul trecut CJ Mureş a rectificat bugetul proiectului din cauza creşterii preţurilor materialelor de construcţii şi a măririlor salariale acordate celor care lucrează în domeniul construcţiilor. Astfel, suma pentru reabilitarea clădirii-monument a fost mărită cu 1.125.000 lei, costurile totale ridicându-se la 10.918.000 lei, din care 4.841.000 lei contribuţie proprie a CJ Mureş.

Redacţia

Foto: Facebook Muzeul Judeţean Mureş

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE