EXCLUSIV! Bloc de 6 etaje, cu spații comerciale, lângă Mureș Mall! Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3529 Vizualizări

EXCLUSIV! Bloc de 6 etaje, cu spații comerciale, lângă Mureș Mall!

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenței pentru Protecția Mediului Mureș a decis recent, cu prilejul unei ședințe de lucru, că proiectul ”Extindere centru comercial Mureș Mall – servicii și locuințe și împrejmuire teren, continuarea și finalizarea lucrărilor cu modificare soluție autorizată prin Autorizația de Construire 560/2008 în condițiile PUZ aprobat”, propus a fi amplasat în municipiul Târgu Mureș, strada Tudor Vladimirescu nr. 51, 55, 57, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Potrivit proiectului Deciziei etapei de încadrare, document făcut public în data de 21 aprilie 2023 pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția aparține societății Matrix Property SRL Cluj Napoca și prevede construirea unei clădiri de locuințe colective și spații comerciale, cu următoarele caracteristici: funcțiunea: locuințe colective; regim de înălțime: maxim 2 subsoluri plus parter plus 6 etaje; înălțime maximă de 23,5 metri; suprafața terenului: 9.450 de metri pătrați; suprafața construită clădire propusă: 1.203 de metri pătrați; suprafața desfășurată clădire propusă: 8.075 de metri pătrați.

”Subsolul 2 va fi parțial parcare, parțial boxe de depozitare şi adăpost ALA. Acesta înglobează un număr de 47 locuri de parcare pentru autoturisme și 20 locuri pentru biciclete. Se vor amenaja opt boxe de depozitare. S-au prevăzut două adăposturi, fiecare cu două încăperi de adăpostire, cu suprafață totală de adăpostire de 178,92 de metri pătrați. În primul nivel de subsol vor fi 49 locuri de parcare pentru autoturisme, 52 de locuri pentru biciclete și patru boxe de depozitare. Tot aici vor fi și spațiile tehnice necesare funcționării clădirii: spațiul pentru centrala termică, stația de pompe, rezervorul PSI și tabloul electric. Parterul clădirii va fi împărțit în trei spații de închiriat pentru diverse servicii cum ar fi comerț, sedii ale unor societăți comerciale – birouri sau sedii de bancă. Etajele 1 și 6 sunt în întregime apartamente”, se precizează în document.

Conform sursei citate, pentru accesul în clădire s-au prevăzut zece accese la nivelul parterului, din care două accese vor deservi funcțiunea de locuire de la etajele superioare, un acces va duce la nivelele subterane, un acces va fi la depozitul de deşeuri şi restul de șase vor fi împărţite la cele trei spaţii de închiriat de la parter.

”Accesele pietonale se fac din strada Liviu Rebreanu și de pe platforma dintre Mureș Mall și construcția propusă, care are intrare de pe strada Tudor Vladimirescu. Accesul auto în parcare se face din strada Liviu Rebreanu printr-o rampă care duce în subsol”, se mai arată în proiectul Deciziei etapei de încadrare.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE