Expoziție despre ”Epoci, Elite și Arme”, în Cetatea Târgu Mureș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 334 Vizualizări

Expoziție despre ”Epoci, Elite și Arme”, în Cetatea Târgu Mureș

Secția de Arheologie din cadrul Muzeului Județean Mureș a organizat joi, 11 mai, în incinta spațiului din Cetatea Medievală Târgu Mureș, vernisajul ezpoziției ”Epoci, Elite și Arme”.

Expoziția ilustrează evoluția armelor și a echipamentului militar de-a lungul epocilor istorice, din preistorie până în epoca contemporană și o are curator pe dr. Nicoleta Man.

”În legătură directă cu aceste piese, expoziția evidențiază poziția războinicului în societate, elitele războinice fiind recrutate în trecut din rândul elitelor aristocratice. Vor fi expuse cele mai spectaculoase piese din colecția Muzeului Județean Mureș, printre care amintim: Fibula de la Suseni, Inelul-sigiliu de aur de la Deda-Bistra, Tezaurele de bijuterii dacice de la Mădăraș și Sânger. Toate aceste piese fac dovada existenței acestor lideri războinici și de multe ori, ele ies din tiparul obiectelor comune, putând fi încadrate în categoria obiectelor de artă. Războinicul este cel căruia i se datorează cele mai multe invenţii dintr-o societate. Nevoia lui de arme şi echipamente militare a determinat dezvoltarea unei adevărate tehnologii, încă din cele mai vechi timpuri, precum şi apariţia de artizani în domeniu”, au informat reprezentanții Muzeului Județean Mureș.

Expoziția poate fi vizitată până în data de 17 septembrie 2023, de marți până vineri, între orele 9.00 și 17.00, iar în zilele de sâmbătă și duminică între orele 10.00 și 14.00, iar prețul biletului de intrare este de 15 lei pentru adulți, 7 lei pentru pensionari și 3 lei pentru elevi și studenți.

(Redacția / Foto: Henn Attila)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE