Mic popas la părintele Lucian Breja din Dulcea Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 236 Vizualizări

Mic popas la părintele Lucian Breja din Dulcea

Ori de câte ori pașii ne poartă pe frumoasa Vale a Gurghiului, împreună cu Ștefan Brumar ne oprim de fiecare dată la părintele Lucian Breja din Dulcea. De numele domniei sale se leagă atât impunătoarea biserică din Dulcea cât și mica și plină de frumos bisericuță de pe Platul Fâncel, gazda Festivalului Văii Gurghiului.

Mereu ne întâmpină cu căldură, chiar dacă mai meșterește prin curte, lasă lucrul preț de câteva minute și ne mai povesteșe una alta despre ce mai face și despre vremurile prezente, nu tocmai prielnice. Depopularea satelor, regresul muncii pământului și câte și mai câte le mai înșiruie distinsul părinte.

Cât îi permite sănătatea tot muncește, nu poate sta locului, mereu are câte ceva de făcut, ba la animale, ba prin grădină sau pe lângă tractor. Unul, pe cât de vechi, pe atât de funcțional, un Massey Ferguson care îl întrece la vârstă și care, la veberabila sa vârstă de mulți zeci de ani pornește la prima cheie, după cum ne-a și demonstrat pe viu domnul părinte.

L-am lăsat să-și termine treaba, iar noi am plecat spre Reghin, ceva mai relaxați după vizita făcută la părintele Breja din Dulcea.

Mai multe despre viața și activitatea părintelui Lucian Breja puteți citi aici:

VIDEO. Părintele Lucian Breja, o viață dedicată credinței ibăștenilor

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE