Vești bune pentru locuitorii satului Cipău Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 359 Vizualizări

Vești bune pentru locuitorii satului Cipău

După proiectul de asfaltare a străzii Gării din Cipău (contractul a fost semnat și, pentru a începe lucrările, se așteaptă canalizarea) și cel de reabilitare a Căminului Cultural din aceeași localitate, a fost semnat și al treilea având ca beneficiari pe locuitorii satului Cipău, arondat orașului Iernut.

Contractul reprezintă execuția lucrărilor la obiectivul de investiții „Rețea de canalizare și branșamente în satul Cipău, UAT Iernut, județul Mureș”. Este primul aprobat și semnat, la nivel de județ, prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, aceasta datorîndu-se faptului că primăria Iernut au avut pregătită documentația, la stadiu de proiect tehnic, încă înainte de începerea programului.

Valoarea totală a proiectului este de 10.337.806,14 de lei și este asigurată prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” și bugetul local. Durata lui este de 44de  luni, iar cea de execuție este de maxim 32 de luni, începând de la emiterea ordinului administrativ de începere a lucrărilor. Rețeaua de canalizare cu funcționare gravitațională va avea 11.960 metri, iar cea cu funcționare prin pompare 4.940 metri, ajungând la un total de 16.900 de metri, sistemul cuprinzând și 14 stații de pompare ape uzate cu automatizare sistem SCADA.

Amplasarea rețelei de canalizare se va face în afara zonei carosabile pentru a proteja conducta de efectele defavorabile produse de lăsări și vibrații și pentru a facilita accesul pentru intervenții la rețea.

Derularea proiectelor în cadrul Primăriei Orașului Iernut se desfășoară în ritm alert, echipele de proiecte împreună cu conducerea instituției depun eforturi susținute pentru a duce la bun sfârșit pe cele începute dar și să propună proiecte viitoare ordonate după gradul de necesitate și urmărind, în primul rând, ridicarea nivelului de trai și al confortului concetățenilor lor.

Dana GURGHIAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE