Home / Administratie / Luduș: Drept de folosință parțială, cedat

Luduș: Drept de folosință parțială, cedat

Distribuie

În anul 2020 la Luduș era inaugurată o nouă unitate de învățâmânt preșcolar prin darea în folosință a Grădiniței de copii din strada Vânătorilor, o construcție renovată complet și dotată cu utilități de ultimă generație de către Eparhia Reformată din Ardeal.

În 22 septembrie 2020, Consiliul Local Luduș a aprobat încheierea unui contract de comodat între Eparhia Reformată din Ardeal și Parohia Reformată Luduș, în calitate de comodant, pe de o parte și UAT Orașul Luduș, în calitate de comodatar, pe de altă parte. Obiectul contractului l-a constituit transmiterea temporară a dreptului de folosință gratuită asupra imobilului, teren și construcții, cu destinație de creșă și grădiniță.

Printr-o nouă hotărâre a Consiliului Local, nr. 5 din 26 ianuarie 2021, s-a aprobat cedarea, către Grădinița „Căsuța Fermecată” din Luduș, folosința gratuită asupra unei părți din imobilul situat pe strada Vânătorilor nr. 1, orașul Luduș, cu destinația de grădiniță, respectiv: sală, dormitor, izolator, filtru, două grupuri sanitare, depozit, oficiu, vestiar, sală primire, două birouri, cabinet medical și coridor, în suprafață utilă totală de 185,61 de metri pătrați.

În luna februarie 2023 o adresă trimisă Primăriei orașului Luduș de către Eparhia Reformată din Ardeal, semnată de episcopul Kato Bela și directorul economic Lang Eva preciza că: „Proprietarul imobilului care face obiectul contractului decomodat este Parohia Reformată Luduș. Eparhia Reformată din Ardeal este parte în contractul decomodat în calitate de for tutelar superior. Prin urmre, solicităm eliminarea Eparhiei Reformate din Ardeal din contractul decomodat amintit”.

În conformitate cu această precizare, Parohia Reformată Luduș, prin preotul paroh Czirmay Csaba Levente și primcuratorul Szabo Pavel își exprimau acordul „ca dreptul de folosință asupra părții din imobil aferentă creșei rămase în folosința UAT Orașul Luduș pe baza actului adițional nr. 1 la contractul decomodat din 9 octombrie 2020, prin încheierea unui nou act adițional, să se transfere la Grădinița „Căsuța Fermecată” Luduș”.

În Referatul de aprobare a proiectului de hotărâre privind cedarea folosinței gratuite asupra imobilului situat pe strada Vânătorilor, către Grădinița „Căsuța Fermecată”, primarul Cristian Moldovan a precizat că după intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență nr. 100/2021 se modifică articolul 27din Legea Educației Naționale nr. 1/2011, și anume: „Creșele fac parte din sistemul de învățământ preuniversitar și oferă copiilor antepreșcolari cu vârste cuprinse între 0 luni și 3 ani servicii integrate de educație, îngrijire și supraveghere”.

Ca urmare a demersurilor făcute de Primăria orașului Luduș și acceptului exprimat de Parohia Reformată Luduș, a fost cedată către Grădinița „Căsuța Fermecată” folosința gratuită asupra imobilului din strada Vânătorilor nr. 1. Legislativul local a aprobat proiectul de hotărâre.

Ioan A. BORGOVAN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.