FOTO/VIDEO: Ziua Drapelului Național la Târgu Mureș Administrație
  • Sanda Vitelar
  • 0 comentarii
  • 777 Vizualizări

FOTO/VIDEO: Ziua Drapelului Național la Târgu Mureș

Luni, 26 iunie, a avut loc Ceremonia Publică de Înălțare a Drapelului Național al României la statuia lui Avram Iancu din Piaţa Trandafirilor pentru a se onora Ziua Drapelului Național al României.

Activitatea a fost organizată de Instituția Prefectului și de Garnizoana Târgu Mureș, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Județean Mureș.

Drapelul arborat în urmă cu un an de zile, a fost coborât în cadrul unei ceremonii desfășurate duminică, 25 iunie, la ora 18:00, în prezența Gărzii Drapelului. Apoi, acesta a fost depus în Catedrala Înălțarea Domnului, unde luni dimineaţa, a fost sfințit de preoți.

Subprefectul Județului Mureș, Nicolae-Florin Pălășan

„Sunt onorat să fiu alături de dumneavoastră într-o zi deosebită cu o semnificație importantă pentru statul român și pentru noi toți. Semnificația acestei date izvorăște din istoria tricolorului care ne-a reprezentat în toate momentele importante ale istoriei noastre ca națiune. Tricolorul a arătat faptele de vitejie ale poporului nostru, mai cu seamă ale eroilor care au apărat ţara chiar cu prețul vieții. Este un moment special pentru fiecare dintre noi, o zi dedicată mândriei pe care o sfințim de fiecare dată când vedem tricolorul la marile instituții naționale și internaționale, dar și la fiecare eveniment festiv din județul nostru. 26 iunie este ziua pe care o dedicăm în mod special tuturor celor care de-a lungul timpului au făcut și fac cinste României, celor care au făcut ca Drapelul Național să se înalțe în întreaga lume. Avem datoria morală de a continua pentru generațiile viitoare conștiința apartenenței la țară, dar și a valorilor noastre ca popor. La muți ani România! La mulți ani Drapelului Național!”

General Maior, Gheorghe Popa

„Este unul din simbolurile dragi nouă românilor, simbolul Drapelului Național cu culorile roșu, galben și albastru. Este cel pe care cu mâna am jurat credință nestrămutată poporului român, chiar cu prețul vieții, motiv pentru care, de fiecare dată când  se sărbătorește această zi importantă, sunt prezent și voi fi prezent permanent cât viața îmi va permite.”

Osu Ioan, Vicepreședinte Cultul Eroilor din Târgu Mureș

 „Pentru noi înseamnă multe. Asta ar trebui să înțelegem cu toții, că avem drapelul țării. Pentru tineri ar trebui să reprezinte multe, dar ei nu prețuiesc toate acestea.”

Varodi Iuliu, pensionar 84 de ani

 „Sărutăm cu drag simbolul României, din neam în neam. Tinerii ar trebui și ei să fie mai patrioți. Au uitat de eroii care au căzut pe câmpul de luptă.”

Diana Diana CĂRBUREAN

FOTO/VIDEO: Sanda VIŢELAR/Alin PETRE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE