”Zestrea Bănățenilor”, expoziție la Târgu Mureș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 191 Vizualizări

”Zestrea Bănățenilor”, expoziție la Târgu Mureș

Secția de Etnografie și Artă Populară din Târgu Mureș din cadrul Muzeului Județean Mureș găzduiește, în perioada 22 iunie – 18 iulie, expoziția etnografică ”Zestrea Bănățenilor”.

”Costume tradiţionale din Banatul de Câmpie, podoabe şi documente etnografice”. Colecția etnografică Marius Matei numără peste 3.000 de piese, de la sfârșitul secolului al XIX-lea și până la mijlocul secolului al XX-lea, expoziția itinerantă prezentând o mică parte din colecție. La baza colecţiei stau ţesăturile bunicii şi ale străbunicii, vestite în jurul Timişoarei în arta de a ţese, a coase, a croşeta şi a broda. Marius Matei a colecţionat piesele într-un mod selectiv, după criterii bine stabilite, şi, cu experienţa sa de muzeograf, a organizat-o riguros, însoţind fiecare piesă cu o fişă şi număr de inventar”, au informat reprezentanții Muzeului Județean Mureș.

Conform sursei citate, expoziția deschisă la Târgu Mureș ”cuprinde costume tradiționale din Banatul de câmpie, bijuterii și documente fotoetnografice care au fost expuse de-a lungul timpului în cele mai prestigioase muzee din Romania”.

(Redacția / Foto: Henn Attila)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE