Ștrandul Lacul Ursu din Sovata, redeschis. Tarife și program Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 30304 Vizualizări

Ștrandul Lacul Ursu din Sovata, redeschis. Tarife și program

În urmă cu câteva zile, vineri, 23 iunie, s-a deschis sezonul estival la Ștrandul Lacul Ursu din Sovata, cel mai mare lac sărat helioterm din lume.

”Știai că Lacul Ursu este singurul lac natural, despre care se cunoaște cu exactitate în ce dată și chiar la ce oră s-a format? În 27 mai 1875, la orele 11.00 s-a produs o rupere de nori cu o ploaie torențială, în urma căreia fânul proaspăt cosit a fost dus de ape în ponor, înfundându-l. Apa s-a acumulat încet, surpând muntele de sare de dedesupt și formând în decurs de șase ani ceea ce azi numim Lacul Ursu. Timp de mai mulți ani, lacul a fost denumit Lacul Illyes, după numele fondatorului stațiunii Sovata, însă, datorită formei sale asemănătoare cu o piele de urs întinsă, localnicii l-au redenumit Lacul Ursu”, au informat reprezentanții Asociaței Visit Mureș.

Conform aceleiași surse, programul ștrandului este zilnic, între orele 10.00 – 18.00, cu pauză de înot între orele 13.00 – 15.00, iar biletul de intrare costă 45 de lei pentru adulți și 35 de lei pentru copii și pensionari.

(Redacția / Foto: Visit Mureș)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE