Consilierii liberali propun catalog electronic în gimnaziile și liceele de stat din Târgu Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 431 Vizualizări

Consilierii liberali propun catalog electronic în gimnaziile și liceele de stat din Târgu Mureș

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș vor decide, într-o ședință viitoare de lucru, cu privire la oportunitatea aprobării implementării unui sistem electronic de management școlar (Catalog electronic) în unitățile de învățământ de stat cu ciclu gimnazial și liceal din municipiul Târgu Mureș.

Proiectul a fost inițiat de consilierii locali PNL Alexandru György (care deține și calitatea de viceprimar), Horațiu Suciu, Bogdan Costin Voicu și Horea Arthur Șarlea și în prezent se află în procedură de transparență publică, pe pagina web a Primăriei Municipiului Târgu Mureș, www.tirgumures.ro.

”Sistemul educațional trece prin modificări, preponderent rezultate din suprapunerea resurselor neadaptate la profilul tinerilor din prezent și a modului în care interacționează aceștia și părinții/ tutorii legali cu unitățile școlare la nivel de implicare, responsabilizare și conștientizare a efector produse de absenteism și abandon. În acest context, implementarea unor mecanisme de tipul Catalogului electronic în mediul educațional preuniversitar reprezintă un instrument ce depășește acțiunea de corectare a punctelor sensibile, având capacitatea de a ajuta în toate aspectele propuse de reformele actuale educaționale înspre un sistem de învățământ performant, modern și conform standardelor europene”, au precizat inițiatorii proiectului.

Catalog pe telefonul mobil sau tabletă

Cei patru consilieri locali liberali au mai arătat că interacțiunea cu platforma se va putea face prin multiple canale de acces: internet/ web, acces mobil (smart-phone, tabletă) și e-mail.

”Astfel, sistemul informatic va putea asigura accesul la Catalog și Carnetul de note, în format electronic autentic, fiecărui cadru didactic, elev și părinte, prin intermediul dispozitivelor mobile și al altor echipamente de calcul portabile sau fixe aflate în dotarea unității de învățământ sau personale – sistemul va putea suporta inclusiv dispozitivele proprii ale utilizatorilor finali, implementând mecanisme adecvate de securizare a comunicației, accesului și datelor stocate local. Prin promovarea prezentului proiect de hotărâre ne dorim să venim în sprijinul școlilor din municipiu, implicit al părinților și elevilor, prin implementarea Catalogului electronic, fiind vorba, în fond, de o componentă a digitalizării, absolut necesară și în buna desfășurare a actului de învățământ”, au menționat Alexandru György, Horațiu Suciu, Bogdan Costin Voicu și Horea Arthur Șarlea.

Efort bugetar de 675.000 de lei

În concluzie, cei patru inițiatori propun alocarea sumelor necesare în scopul achiziționării serviciilor pentru implementarea Catalogului electronic, la nivelul tuturor unităților de învățământ de stat, cu ciclu gimnazial și liceal de pe raza municipiului Târgu Mureș.

”Suma necesară implementării sistemului electronic de management școlar (Catalog electronic) în toate unitățile de învățământ de stat cu ciclu gimnazial și liceal este în cuantum de aproximativ 675.000 de lei, urmând a fi cuprinsă în bugetul local la următoarea rectificare bugetară. Bugetul este estimat pe baza numărului de elevi înscriși în clasele V-XII în anul școlar 2022-2023 și ofertele de preț ale furnizorilor de servicii de catalog electronic, pentru perioada unui an școlar”, au precizat cei patru reprezentanți ai PNL în Consiliul Local Târgu Mureș.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE