VIDEO, FOTO: Ceremonie de rotire a colanelor Rotary la Târgu-Mureş Slider
  • Sanda Vitelar
  • 0 comentarii
  • 1938 Vizualizări

VIDEO, FOTO: Ceremonie de rotire a colanelor Rotary la Târgu-Mureş

Cluburile Rotary din Târgu-Mureş s-au reunit miercuri la Hotel Continental pentru ceremonia de rotire a colanului. Festivitatea a fost organizată în comun de Cluburi pentru a sublinia prietenia şi colaborarea dintre ele. Cu acest prilej au fost prezentate scurte rapoarte de activitate de către cei care au predat mandatele de președinte.

Mandatul de preşedinte al Rotary Târgu-Mureş Maris a fost preluat de Alina Solovăstru de la Marius Huciu. În semn de apreciere pentru activitatea depusă, Alina Solovăstru a înmânat o plachetă fostul preşedinte.

„În semn de apreciere pentru toată activitatea depusă, noi, membrii Clubului îţi înmânăm această plachetă. Am ajuns la 15 ani de activitate, suntem adolescenți şi ne pregătim de noi provocări iar tu ne-ai fost de mare ajutor în acest an”, a spus aceasta.

Educaţia o prioritate

Rotary este o rețea mondială de persoane care se implică în cauze sociale, proiecte locale, acţiuni umanitare şi educative. La preluarea mandatului de preşedinte Alina Solovăstru a subliniat principalul punct de interes pentru activitatea clubului în anul rotarian 2023-2024.

„Punctul meu principal de interes este educaţia şi astăzi aceasta poate fi făcută în foarte multe moduri. Sper să continuăm proiectele pe care le-am început şi aştept ideile voastre şi le voi susţine”, a transmis aceasta colegilor de club.

De asemnea, Alina Solovăstru a punctat un aspect de unicitate al Cluburilor Rotary din Târgu-Mureş.

„Cred că e foarte important că la Târgu-Mureş schimbarea de mandat se face împreună de toate cluburile. Mă uit la activitatea celorlalte cluburi din ţară şi văd fiecare cum îşi prezintă schimbarea de mandat şi văd foarte puţine oraşe unde se întâmplă ceea ce se întâmplă la Târgu-Mureş. Este o mare bucurie faptul că suntem prieteni, e foarte bine că avem proiecte împreună”, a subliniat noul preşedinte al Rotary Târgu-Mureş Maris.

Clubul Rotary Maris Tîrgu Mures a luat fiinţă în 2008 la iniţiativa unui grup de prieteni inimoşi ce au reuşit sa strânga in jurul lor personae doritoare de a se dedica activităţii specifiice cluburilor Rotary devenind membru Rotary Internaţional District 2241 – Romania şi Republica Moldova odată cu înregistrarea la Rotary International în data de 29 ianuarie 2008.

Interact Maris

Diana Rădeanu a predat colanul la Bianca Suciu

Rotakids Maris

Nathaly Costache continuă mandatul după chartare, ea nu transferă colanul pentru că nu a avut un an de activitate

Rotary Târgu-Mureș

Ioan Chiorean a predat colanul la Ovidiu Chelărescu

Interact Târgu-Mureş

Tudor Munteanu a predat colanul la Ayana Ignat

Rotary Teka Târgu-Mureș

Banyai Istvan a predat colanul la Borka-Balas Attila

Rotaract Teka

 Zoltán Kato a predat colanul la Róbert-Zsolt Kovács

Interact Renașterea

Radu Georgescu a predat colanul la El Sawy Sarah

Rotary E Club

Ștefan Dunca la Radu Zgârcea 

Primul club Rotary a fost înființat în România în anul 1929, mişcarea rotariană fiind interzisă în 1939. În anul 1992, cu sprijinul rotarienilor francezi, s-a reînființat Clubul Rotary Bucureşti, iar la 1 iulie 1996, România a fost desemnată de către Rotary International drept “zona de expansiune rotariană”, împreună cu Republica Moldova.

Ceremonia o puteți viziona şi aici:

Sanda VIŢELAR

Foto/Video: Alin PETRE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE