Pregătiri pentru instalarea unei fântâni arteziene în Cetate Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 383 Vizualizări

Pregătiri pentru instalarea unei fântâni arteziene în Cetate

Au început săpăturile preventive de descărcare de sarcină arheologică în grădina Cetății pentru pregătirea amplasamentului unei fântâni arteziene în stil baroc. Se estimează că săpăturile vor fi finalizate în decurs de aproximativ 30 zile.

„Din acest motiv, și pe perioada efectuării săpăturilor, rugăm cetățenii să respecte delimitarea zonei și să fie înțelegători cu disconfortul creat pe durata desfășurării lucrărilor.

În zona flancată de clădiri din Cetatea Târgu Mureș, clădiri ridicate în perioada barocă, într-un stil simplu, provincial, sobru, s-a propus amplasarea unei fântâni arteziene de factură barocă, o replică a unei fântâni care domina piața centrală a orașului între anii 1800-1820. Fântâna va fi realizată pe baza unor desene originale, aflate între documentele Arhivei Naționale din județul Mureș. Ea va fi amplasată vis-a-vis de intrarea principală a vechii cazărmi, actualul Muzeu de Istorie și Arheologie”, se arată într-un comunicat transmis de Centrul de Cultură și Artă Târgu Mureș.

Potrivit sursei citate, fântâna propusă, împreună cu cele două clădiri existente realizate tot în stil baroc (clădirea manutanței și cazarma-actualul Muzeu de Istorie și Arheologie), vor pune în evidență epoca barocă a Cetății din Târgu Mureș, reprezentând totodată o nouă atracție a orașului.

Consiliul Local a aprobat studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții “FÂNTÂNĂ ARTEZIANĂ” în incinta Cetății Medievale Târgu Mureș prin Hotărârea nr. 101 din 30 martie 2023, iar prin Hotărârea Nr. 175 din 25.05.2023 a fost alocat bugetul necesar. (A.C.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE