Campanie de conştientizare pentru colectare selectivă Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 600 Vizualizări

Campanie de conştientizare pentru colectare selectivă

Asocierea Polaris M. Holding – Urban Grup Environment, împreună cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Mureș (ADI Ecolect), partener instituțional lansează, începând de luni, 24 iulie, campania de conștientizare pentru colectarea separată a deșeurilor sub sloganul „Protejăm mediul #împreună”.

În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc joi, 20 iulie, Mihai Teodor, purtătorul de cuvânt al Asocierii a prezentat obiectivele propuse spre a avea un oraș mai curat. Prin această campanie, care se va desfășura de săptămâna viitoare, se dorește ca Municipiul Târgu Mureș să intre în top trei orașe din România pe reciclare în acest an și pe locul I de anul viitor.

„Începând de luni, 24 iulie, intrăm în linie dreaptă cu informarea și conștientizarea locuitorilor din zona 2 Mureș, despre colectarea separată a deșeurilor. Am pregătit materiale informative, pliante ce vor fi înmânate cetățenilor și autocolante ce vor fi lipite pe containere de 1,1 metri cubi, din punctele pluri-familiale pe culori”, a declarant acesta.

Patru tipuri de saci pentru colectarea selective a deșeurilor

Pentru locuitorii din zonele de case se vor distribui saci colorați, albastru pentru hârtie și carton, galben pentru plastic, verde pentru sticlă și transparent pentru metal. Locuitorii din zona de blocuri vor colecta separat în containere de 1,1 metri cubi pe același principiu.

„Obiectivul nostru nu este doar acela de a colecta deșeurile. Noi suntem aici să facem managementul deșeurilor și ne propunem să atingem țintele de colectare stabilite prin Politica de mediu europeană și Strategia Națională de Dezvoltare Durabilă”, a mai adăugat Mihai Teodor.

Pentru a se preveni problema cantităților supradimensionate de deșeuri, la nivel de conducere s-a decis achiziționarea suplimentară a containerelor de 1,1 metri cubi care vor fi amplasate la fiecare centru de colectare. Un număr de 62 de containere au ajuns deja în Mureș, iar aproximativ 10-15 dintre ele au fost deja amplasate și se mai așteaptă alte 80 de astfel de containere.

Diana CĂRBUREAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE