Starea victimelor din „azilul groazei” de la Bărdești Slider
  • Sanda Vitelar
  • 0 comentarii
  • 2420 Vizualizări

Starea victimelor din „azilul groazei” de la Bărdești

13 persoane au fost transportate joi seara de la Centrul din Bărdești, gestionat de Asociația Re-Min, Serviciul UPU Smurd din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Mureș.

Asta după ce reprezentanții Centrului pentru Resurse Juridice, în urma unei sesizări, au descoperit acolo condiții greu de descris în care erau ținuți beneficiarii serviciilor sociale.

Potrivit unei informări transmise de SCJU Târgu-Mureș ”toate persoanele au beneficiat de evaluare medicală, majoritatea prezentând afecţiuni neuropsihiatrice. În urma evaluării, la 11 persoane nu s-au constatat probleme de natură medicală care să necesite intervenţie de urgenţă, acestea fiind transferate la Secţia Clinică Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean Mureş.”

Două persoane au rămas sub supraveghere în cadrul UPU SMURD al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, pentru că starea lor a impus internare în secţii medicale.

”Una dintre persoane era cu deficit neuropsihiatric accentuat şi caşectică, iar cea de-a doua prezenta sechele neurologice după un AVC, fiind imobilizată la pat, cu o patologie cardiacă cronică aflată sub tratament. La momentul examinării, prezenta o stare de deshidratare, ameliorată după tratament în UPU, şi patologie reno-urinară care necesită internare într-o secţie medicală. Ambele persoane au fost reţinute şi internate pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate”, se arată în informare.

Reprezentanții spitalului a mai arătat că personalul medical nu a avut acces la dosarul medical al pacienţilor pentru a afla bolile de bază.

Foto: ISU Mureș

Citește tot ce s-a întâmplat aseară aici:

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE