Campanie Aquaserv: ”Nu risipiți apa potabilă!” Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 215 Vizualizări

Campanie Aquaserv: ”Nu risipiți apa potabilă!”

Compania Aquaserv SA Târgu Mureș face apel la toţi utilizatorii serviciului de alimentare cu apă, să folosească apa din rețeaua publică doar pentru consumul casnic.

Potrivit informațiilor furnizate de către reprezentanții SC Compania Aquaserv SA Târgu Mureș, apa din rețeaua publică de alimentare cu apă ”nu se foloseşte pentru a uda grădina, gazonul, sau pentru umplerea piscinelor”, fapt prevăzut ”și în contractul încheiat între Compania Aquaserv SA și clienți, dar și în articolul 229 din Ordinul nr. 88/2007 al ANRSC.”

”Consumul exagerat de apă duce la scăderea debitului, iar Compania Aquaserv SA nu mai poate asigura furnizarea serviciului de alimentare cu apă la parametri normali în unele zone. Utilizarea apei potabile pentru irigaţii provoacă: fluctuaţii de presiune, oprirea frecventă a alimentării cu apă; modificări ale turbidității apei, furnizarea apei potabile conform unui program. Utilizați apa potabilă cu responsabilitate!”, au transmis reprezentanții SC Compania Aquaserv SA Târgu Mureș, în cadrul unei campanii de conștientizare a utilizării corecte a apei potabile.

Echipele Aquaserv, permanent la datorie

Reprezentanții SC Compania Aquaserv SA Târgu Mureș au mai informat că echipele societății sunt permanent la datorie, pentru a asigura un program normal de furnizare a apei potabile în întreaga arie de operare, respectiv că ”intervin pentru a remedia disfuncționalitățile apărute pe rețelele de aducțiune sau de distribuție, refac permanent stocurile de apă în rezervoarele de înmagazinare, pentru a asigura continuitatea serviciului.”

”Aducem la cunoștința utilizatorilor că Legea nr. 241/2006 a serviciului de apă şi de canalizare, republicată, menționează la articolul 4 că “apa potabilă distribuită prin sistemele de alimentare cu apă este destinată satisfacerii cu prioritate a nevoilor gospodăreşti ale populaţiei, ale instituţiilor publice, ale operatorilor economici şi, după caz, pentru combaterea şi stingerea incendiilor, în lipsa apei industriale. Utilizarea apei potabile în alte scopuri decât cele menţionate este permisă numai în măsura în care există disponibilităţi faţă de necesarul de apă potabilă al localităţilor, stabilit potrivit prescripţiilor tehnice în vigoare”, se mai informează în cadrul campaniei.

Important!

Întrebare: De ce Compania Aquaserv restricţionează furnizarea serviciului de alimentare cu apă la presiune normală, în localitățile unde consumul de apă este foarte mare?

Răspuns: Atunci când Compania Aquaserv SA restricţionează alimentarea cu apă la presiune normală, într-o localitate, este vorba de o situație de urgență sau de o avarie pe rețelele de alimentare cu apă! În zona de câmpie a judeţului Mureş, restricţiile sunt cauzate de consumul mare de apă, mai ales seara, când apa din rețeaua publică este folosită pentru irigarea culturilor agricole.

Întrebare: De ce nu face față sistemul de alimentare cu apă?

Răspuns: Sistemul de alimentare cu apă a fost proiectat și construit, în baza legislației din România, care prevede utilizarea apei potabile din sistemele publice de alimentare exclusiv pentru consumul casnic!Utilizarea apei în alte scopuri decât cel casnic, ca de exemplu pentru a uda grădina, gazonul, pentru umplerea bazinelor și piscinelor, duce la dezechilibre în reţeaua de distribuţie, care provoacă lipsa alimentării în unele zone!

Întrebare: În cât timp se umple un rezervor de acumulare apă?

Răspuns: Un rezervor de acumulare apă se umple în 5 – 12 ore. Umplerea lui nu se poate face decât prin scăderea presiunii de furnizare a apei potabile către consumatori!

Întrebare: Ce spune legea?

Răspuns: Reamintim tuturor utilizatorilor că legislația în vigoare descurajează utilizarea apei potabile distribuită prin rețelele publice în alte scopuri decât pentru satisfacerea nevoilor strict gospodărești.Aceste prevederi sunt cuprinse și în contractul de furnizare/prestare a serviciului încheiat de Aquaserv cu fiecare client.

Conform contractului de furnizare încheiat între Compania Aquaserv SA și clienți, dar și la articolul 229 din Ordinul nr. 88/2007 al ANRSC, apa din rețeaua publică de alimentare cu apă se folosește numai pentru consumul casnic! Din păcate, sunt mulți cetățeni care nu respectă recomandările noastre și reglementările în vigoare, iar multe familii au de suferit din lipsa apei! Putem evita astfel de situații. Dacă suntem responsabili și nu risipim apa potabilă!

(Advertorial)

(Foto: https://depositphotos.com/home.html , Facebook – Aquaserv)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE