Luminița Odobescu, vizită la ”Telemeaua de Ibănești”, Ambasadorul produselor lactate românești în Europa și în lume Economic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1133 Vizualizări

Luminița Odobescu, vizită la ”Telemeaua de Ibănești”, Ambasadorul produselor lactate românești în Europa și în lume

Ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu a efectuat în cursul zilei de marți, 1 august o vizită la fabrica de prelucrarea laptelui Mirdatod din Reghin, profitând de zilele petrecute pe meleagurile natale, știiut fiind faptul că distinsul diplomat este originar din comuna Deda.

Luminița Odobescu a vizitat pentru prima dată o fabrică de prelucrare a laptelui, una extrem de specială, dat fiind faptul că fabrica din Reghin este cea mai mare din țară cu capital integral românesc deținută de SC Mirdatod Prod SRL, companie ce deține și primul produs lactat din România protejat la nivel european, ”Telemeaua de Ibănești”, produs ce urmează să fie certificate în perioada următoare și la nivel mondial.

„Am avut mai multe întâlniri cu doamna ministru, inclusiv în perioada în care era  reprezentantul permanent al României la Uniunea Europeană, și i-am adresat invitația ca atunci când va fi în zonă, să ne viziteze fabrica cea nouă de la Reghin, practic cea mai mare fabrică de prelucrare a laptelui din țară având capital integral românesc. Noi mereu am fost la domnia sa când era la Bruxelles cu ocazia diferitelor evenimente unde i-am prezentat produsele noastre, inclusiv vizite cu grupuri de fermieri români. În ce privește vizita de la Reghin, doamna ministru s-a declarat încântată de ce a văzut la noi, a apreciat produsele noatre pe care deja le cunoaștea. Ne-a încurajat să continuăm pe același drum, să facem în continuare produse de top, de calitate și să insistăm în ce privește demersul nostru de a certifica ”Telemeaua de Ibănești” la nivel mondial, deoarece este un brand de țară, un ambasador al produselor românești în străinătate”, ne-a declarat ing. Nicu Aurel Bumb, directorul fabricii de lactate Mirdatod Prod SRL.

”Telemeaua de Ibănești”, în așteptarea certificării la nivel mondial

SC Mirdatod Prod SRL deține ”Telemeaua de Ibănești”, produs cu Denumire de Origine Protejată (D.O.P.) la nivel european, următorul pas fiind certificarea și la nivel mondial.

„Sperăm ca în acest an să putem anunța oficial certificarea produsului ”Telemeaua de Ibănești” și la nivel mondial. În acest sens, urmează să  vină o Comisie Mondială care să reactualizeze caietul de sarcini cu realitatea din teren, următorul pas fiind certificarea la nivel mondial. Această urmează să fie făcută de World Intellectual Property Organization (WIPO). Ar fi ceva extraordinar să primim această certificare, nu doar pentru noi ca și companie, ci pentru întreaga țară, Telemeaua de Ibănești ar deveni astfel un adevărat ambasador al produselor românești în întreaga lume.  În România nu mai există un produs care să fie certificat la nivel mondial, lucru valabil și pentru Europa, deoarece acum doar încep produsele să fie certificate”, a precizat Nicu Aurel Bumb.

SC Mirdatod Prod SRL mai deține o serie de produse certificate la nivel european, și aici amintim produsele ”Cașcaval montan de Ibănești”, ”Smântână montană de Ibănești” și ”Urdă montană de Ibănești”, precum și cele din categoria boi, respectiv „Cașcavalul ecologic de Ibănești”, ”Smântâna ecologică de Ibănești” și ”Urda ecologică de Ibănești”.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE