Prețul petrolului în Europa a depășit 90 de dolari pe baril Economic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 134 Vizualizări

Prețul petrolului în Europa a depășit 90 de dolari pe baril

Prețul petrolului în Europa a depășit 90 de dolari pe baril și a atins cel mai înalt nivel din ultimele cinci luni, ca urmare a escaladării tensiunilor din Orientul Mijlociu și a speculațiilor privind posibilitatea unui atac al Iranului asupra Israelului.
Potrivit biziday.ro, vineri dimineața, cotațiile țițeiului Brent sunt de peste 91 de dolari pe baril, după ce joi au urcat cu +1,5%, depășind pragul de 90 de dolari.
Chiar dacă majoritatea traderilor indică zvonurile din piață despre un posibil răspuns al Iranului la atacul israelian asupra Consulatului din Damasc ca fiind factorul tensionant principal, Financial Times argumentează că creșterea rapidă a prețului petrolului este rezultatul unei combinații de evenimente.
Această tendință a început înaintea atacului israelian, mai întâi datorită deciziei Rusiei și a OPEC de a menține restricțiile asupra producției. Ulterior, cifrele privind inflația din SUA au alimentat temerile că Rezerva Federală ar putea amâna sau reduce planurile de scădere a dobânzilor.
Potrivit aceleiași surse, tensiunile din Orientul Mijlociu au generat nu doar creșterea prețului petrolului, ci și o căutare generalizată a activelor considerate sigure. Pe Wall Street, acțiunile au înregistrat joi cea mai mare scădere din mijlocul lunii februarie până în prezent, iar prețurile obligațiunilor au crescut, iar yenul japonez a înregistrat o apreciere.
„Temerile că războiul dintre Israel și Hamas s-ar putea transforma într-o conflagrație mai amplă a declanșat simultan o goană pentru active considerate mai puțin riscante decât acțiunile”, a arătat un analist pentru FT.
Cât despre petrol, prețul acestuia a depășit cu mult prognoza mediană a analiștilor, de 83 de dolari pe baril pentru acest trimestru, potrivit datelor Bloomberg.

(D.C.)
Sursa foto: Profimedia Images

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE