Testare gratuită Babeş Papanicolaou şi HPV la Şercaia, judeţul Braşov Sanatate
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 168 Vizualizări

Testare gratuită Babeş Papanicolaou şi HPV la Şercaia, judeţul Braşov

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin se va afla în data de 5 august 2023, în faţa primăriei din localitatea Şercaia, judeţul Braşov, în intervalul orar 09.00-15.00.

În stadii incipiente, cancerul de col uterin NU prezintă simptome.  Descoperit la timp, cancerul de col uterin poate fi tratat şi vindecat cu succes, ceea ce face testarea Babeş Papanicolaou şi HPV cu atât mai importante pentru sănătatea femeilor.

În fiecare an, peste 4000 de românce sunt diagnosticate cu cancer de col uterin.

Screening-ul poate detecta anumite tipuri de cancer într-un stadiu incipient, când tratamentul este mai eficient. Riscul de cancer de col uterin invaziv este redus cu până la 90% pentru femeile care participă în mod regulat la programe organizate folosind oricare dintre cele două teste de screening recomandate. Cu alte cuvinte, 9 din 10 cancere invazive pot fi prevenite prin screening.

!!!Un test de 5 minute pentru 5 ani de linişte!!!

Femeile sănătoase, asigurate sau neasigurate, cu vârsta între 24-64 de ani sunt aşteptate să participe la screeningul cancerului de col uterin, prin testare gratuită Babeş-Papanicolaou şi HPV.

Toate serviciile medicale oferite, respectiv consult de specialitate, testare Babeş Papanicolaou, testare HPV, diagnosticarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin, colposcopie, tratament excizional sau ablativ al leziunilor precanceroase ale colului uterin, suport social şi psihologic, sunt GRATUITE, fiind finanţate în cadrul proiectului.

Proiectul „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603)  este derulat de către Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș şi are ca obiectiv creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, prin organizarea de programe de sănătate si servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening) diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE