Seară de muzică cultă cu Ansamblul Quarto d’Oro la Reghin Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 302 Vizualizări

Seară de muzică cultă cu Ansamblul Quarto d’Oro la Reghin

Serile de muzică cultă continuă la Biserica Evanghelică din Reghin în această după amiază, ora 18 cu un concert susținut din  Ansamblul Quarto d’Oro.

Ansamblul Quarto d’Oro s‐a format din stricte legături de prietenie și din nevoia de a cânta încă din studenția clujeană muzica ce ne plăcea nouă personal, dar nu prea avea adepți în ambientul care ne înconjura. Între timp jumătatea membrilor noștri studiază la Basel, Elveția, unde școala are un mare renume în tradiția muzicii vechi și străvechi. Tot acolo s‐a  împletit și prietenia cu cântăreața invitată la turneul din 2023. Expresivitatea cuvintelor străvechi ale poeziei barocului timpuriu, redată de voce reprezintă condensarea firească a întregii emoții puse în muzică, cântatul nostru instrumental găsind   o articulare potrivită pentru lirismul pe care îl urmărim de când ne adunăm noi, ca formație, în jurul partiturilor și al instrumentelor de epocă: din 2015.

Formația Quarto d’Oro este formată din  Kővári Arany – flaut drept, cornetto (Elveția), Csibi Dávid – vioară barocă (Elveția), Maximilian Braisch – dulcian (România), Miriam Marinescu – orgă (România). Invitat special, soprana Parvati Maeder Lapointe (Elveția).

Programul este alcătuit dintr‐o alternanță perpetuă între sonate, ce iluminează constelația felurită de cornet, vioară, dulcian și orgă, și cantate (resp. arii), ce rotunjesc acea imagine sonoră în felul descris mai sus cu timbrul uman, considerat cel perfect de către contemporanii secolului XVII. Publicul va putea asculta compoziții semnate Adriano Banchieri, Tarquinio Merula, Johann Rossenmüller, Giovanni Cima, Claudio Monteverdi.

Durata concertului este de aproximativ o oră. Intrarea la concert este liberă. Eventualele donații se vor folosi pentru cheltuielile aferente.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE