”Târgul Băilor Sărate”, un nou moment de sărbătoare Administrație
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1111 Vizualizări

”Târgul Băilor Sărate”, un nou moment de sărbătoare

După o pauză de trei ani, ”Târgul Băilor Sărate şi al Nămolului Mineral” de la Ideciu de Jos a revenit în prim plan, grație organizării Primăriei și Consiliului Local al comunei Ideciu de Jos. Noutatea ediției din acest an a fost dată de locația târgului, în imediata apropiere a Băilor Sărate, gazda atât a scenei și programului artistic, cât și a comercianților și meșterilor populari prezenți.

„Mă bucur că după trei ani de zile reușim să organizăm din nou acest eveniment de tradiție, Târgul Băilor Sărate și al Nămolului Mineral. De fapt, astăzi, noi sărbătorim bogățiile comunității noastre care anual bucură mii de turiști care ne trec pragul, bogății care au numeroase remedii pentru sănătatea corpului uman. Este foarte important să organizăm astfel de evenimente deoarece avem nevoie de momente de socializare, de prietenie, să ne putem întâlni cu prieteni după mult timp. Toate aceste lucruri conduc desigur la unitate, care într-o comunitate ca a noastră este cea mai importantă. Acest mesaj unitate vreau să-l transmit și eu locuitorilor, cu cât suntem mai uniți, cu atât putem funcționa mai bine”, a spus, în deschiderea târgului, primarul comunei Ideciu de Jos, Lucian Feier Lăurean,

Colegii liberali, aproape de primarul Lucian Feier

Deschiderea oficială a Târgului Băilor a avut loc sâmbătă, 5 august, și s-a bucurat de prezența oficialităților în frunte cu Ciprian Dobre, prefectul județului Mureș, însoțit pe scenă de Mara Togănel – prim-vicepreședinte al PNL Mureș, Cristian Chirteș – senator PNL, Ervin Molnar – deputat PNL, Alexandru György – viceprimar al municipiului Târgu Mureș, Ovidiu Butuc – secretar general PNL Mureș, Constantin Pogăcean – consilier județean, primarii Mircea Mariș din Suseni, Ciprian Belean din Râciu, Ionuț Budian din Sâncraiu de Mureș, precum și de consilierii locali ai comunei Ideciu de Jos.

„Când avem astfel de evenimente, este minunat să avem și prieteni alături. Cel mai important este când acești prieteni sunt alături de tine la greu. Este foarte important ca atunci când suni pentru o problemă, cineva să-ți răspundă. Este foarte important atunci când ceri un sfat, cineva să ți-l dea, iar când ceri un ajutor, cineva să ți-l ofere. Astfel de oameni poți să spui că sunt prieteni. Sunt mai mult de atât, sunt oameni, sunt o echipă care astăzi se află alături de noi la deschiderea Târgului Băilor”, a spus primarul Lucian Feier.

După intonarea Imnului Național de către tinere soliste de muzică populară din comuna Ideciu de Jos, Diana Tișe, Miruna Chirilă și Andrada Dâmba, au urmat luările de cuvânt ale oficialităților care au adresat laude gazdelor pentru strădania de a continua tradiția la Ideciu de Jos.

„Aici la Ideciu de Jos aveți o minunăție naturală pe care puține localități din țară o au. Locuitorii comunei trebuie să-l ajute pe domnul primar și Consiliul Local. Ei se zbat pentru dezvoltare, dar au nevoie de aportul fiecărui locuitor. Comunintatea de aici este una unită, fapt pentru care merită toate felicitările mele”, a precizat Cristian Chirteș, senator PNL.

„Mă bucur din suflet pentru că astăzi, împreună cu această frumoasă echipă, suntem alături de un coleg primar, dar în primul rând alături de un prieten, un om destonic, un om de la care am avut ce să învăț, un om care merită să conducă mai departe această frumoasă comună care este Ideciul de Jos. Astăzi, suntem o echipă mare aici, oameni care vor să facă și oameni care au făcut lucruri pentru comuna Ideciu de Jos. De multe ori politicienii ne spun tot felul de lucruri, mint, că și asta o fac, dar să știți că nu este cazul aici, și o spun cu mâna pe inimă pentru că sunt oameni, începând de la domnul prefect, domnul senator, deputat, la colegii primari, oameni care suntem alături și sunt alături de comunitatea din Ideciu de Jos”, a spus Ciprian Belean, primarul comunei Râciu.

Ciprian Dobre, mulțumiri lui Mara Togănel

Felicitări au venit și din partea lui Ciprian Dobre, prefectul județului Mureș, atât pentru primarul gazdă cât și pentru fostul prefect, Mara Togănel.

„Înainte de a urca pe scenă, discutam cu echipa domnului primar, cu Lucian cum îl știm toți, și am realizat că a făcut un lucru extraordinar, în condițiile în care acest târg se ținea într-o altă locație care a fost retrocedată. Lucian, împreună cu echipa și consilierii locali este echipa de la Ideciu de Jos pe care vreau să o felicit. De asemenea, vreau să-i mulțumesc Marei Togănel pentru mandatul de prefect de 3,5 ani, perioadă în care s-a luptat cu pandemia, campania de vaccinare, explozia de la Azomureș, refugiații ucrainieni și multe alte situații de urgență. Îți mulțumim, Mara Togănel!”, a spus Ciprian Dobre.

Premierea celor mai buni elevi

În cadrul deschiderii oficiale a avut loc premierea elevilor din comuna Ideciu de Jos care au obținut rezultate deosebite la învățătură în anul școlar 2022-2023.

Au primit binemeritatele aplauze și un premiu din partea Primăriei Ideciu de jos următorii elevi: Clasa a V-a: Valentina Pilcă (Media 10) – Premiul 1, Alex Borda (Media 9,75) – Premiul II, Peter Amalia, Crăciun Tatiana (Media 9,62) – Premiul III, pentru Clasa V-a, Andrei Sergiu Pop (Media 9,82) – Premiul I, Mara Claudia Suciu (Media 9,75) – Premiul II, Iordan Sindora Maria (Media 9,70) – Premiul III, la Clasa VI-a. Cei mai buni elevi la Clasa VII-a au fost Tapo Lavinia-Maria (Media 10) – Premiul I, Daria Maria Vlaic (Media 9,06) – Premiul II, iar la Clasa VIII-a, au fost premiați elevii Lavinia Andreea Man, Andrei Gabriel Mircea (Media 10) – Premiul I.

„Sunt copiii noștri, ne mândrim cu ei și îi felicităm din tot sufletul. De asemenea o felicităm pe doamna directoare Luminița Dobrean și profesorii care i-au pregătit pe acești minunați elevi, și nu în ultimul rând pe părinți. Aici vreau să-l felicit în special pe Andrei Gabriel Mircea. Pe lângă frumoasele rezultate la învățătură, Andrei îl ajută pe tatăl său la oi. Să obții media 10, să fi și harnic la oi, cred că sunt aspecte care merită toată lauda și aprecierea noastră. Pentru mine, Andrei este cel mai adevărat exemplu. De asemenea, felicit toți copiii care au obținut aceste frumoase rezultate la învățătură”, a spus primarul comunei Ideciu de Jos.

Ofertă atractivă

 Pata de culoare și frumos a Târgului Băilor a fost adusă de prezența meșterilor populari, la care se adaugă artiștii care au prestat live pe scena târgului, soliștii Sorin Pantea, Doru Pop, Diana Tişe, Mădălina Rus, Andrada Dâmba, Denis Albiciuc, Miruna Chirilă, Oana Font, Alexandru Pop și Ansamblul Hodăceana. Programul artistic a fost întregit de concertele susținute de Contrast Live Band şi DJ Project. Prezentatorul ediției din acest an a fost din nou Radu Moș, supranumit Regele Mincinoșilor.

„Tindem pentru a deveni stațiune turistică. Dacă dorim acest lucru, el trebuie să fie făcut cu voie bună, iar astfel de evenimente cum e și Târgul Băilor trebuie să aibă loc într-o asemenea stațiune pentru că lumea vine să se distreze, să se relaxeze, să se simtă bine. De asemenea, mă bucur foarte mult că la acest târg avem foarte mulți meșteșugari populari și artizani locali. Mi-ar face o foarte mare plăcere dacă fiecare din vizitatorii târgului ar pleca acasă cu o amintire achiziționând un obiect de la acești inimoși meșteșugari”, a precizat primarul comunei Ideciu de Jos.

Seara de sâmbătă s-a încheiat cu un foc de artificii. Ziua de duminică a fost dedicată celor mici care au avut parte de ateliere de creaţie, momente muzicale şi baloane modelabile și nu în ultimul rând de o spuma party pe cinste oferită de cei de la Wonderland Kids.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE