INTERVIU. ”Finanțiștii” din Mureș, ”încălzire” pentru un viitor miting Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1476 Vizualizări

INTERVIU. ”Finanțiștii” din Mureș, ”încălzire” pentru un viitor miting

Un protest așa zis spontan a avut loc vineri dimineața, 11 august, în fața sediului din Târgu Mureș al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Potrivit informațiilor furnizate de către Teodora Negrea, lider al Sindicatului SindFisc Mureș, a fost vorba despre un ”protest spontan al angajaților care nu a fost organizat de niciun sindicat.” Din păcate pentru buna funcționare a relației de colaborare și de respect cu contribuabilii mureșeni, pe perioada protestului activitatea de la Trezorerie a fost întreruptă, fără ca acest lucru să fie anunțat în prealabil.

Reporter: Vă rog să prezentați motivul sau motivele pentru care vă aflați aici.

Teodora Negrea, lider al Sindicatului SindFisc Mureș: Momentan mă aflu aici în calitate de angajat, împreună cu colegii mei, este vorba de un protest spontan al angajaților, el nu este organizat de către niciun sindicat. Colegii mei sunt foarte, foarte nemulțumiți de măsurile care se anunță că se vor lua prin proiectul de Ordonanță de Urgență, respectiv de faptul că le vor scădea salariile cu sume cuprinse între 400 și 1.000 de lei, în condițiile în care știm cu toții că prețurile au explodat. Asta unu la mână. Doi la mână: se dorește anularea posturilor vacante și asta în condițiile în care lucrăm cu un personal subdimensionat. Noi sperăm că se vor face concursuri pe acele posturi, că vor veni oameni tineri la Finanțe care să ne ajute să colectăm cât mai mulți bani la bugetul de stat și acum aflăm că acele posturi vor dispărea. De asemenea, vor să desființeze birourile și posturile de șef birou, precum și serviciile cu mai puțin de zece angajați. Asta ce înseamnă? Că putem să ne confruntăm cu disponibilizări de personal. Deci sunt niște măsuri grave care se iau împotriva ”finanțiștilor” în condițiile în care tocmai ei ar trebui să fie cei mai bine motivați pentru a colecta bani la bugetul de stat, pentru că tot avem nevoie de bani și de o mai bună colectare.

Rep.: De obicei, la asemenea proteste au loc negocieri. Sindicatul ce propune pentru a contrabalansa aceste măsuri?

T.N.: Noi, ca și sindicat, Sindicatul Național al Finanțelor Publice, am atras atenția în nenumărate rânduri asupra faptului că sunt tensiuni în rândul angajaților, am avut o delegație de la noi care a avut o întâlnire la nivel de Minister acum trei zile, însă în locul domnului ministru Boloș, care era ocupat la acea vreme a venit domnul secretar general Heiuș. Au avut loc niște discuții și atunci, însă nimic care să ne mulțumească, nimic concret, așteptăm în continuare să vedem ce se întâmplă. Oricum, protestele sunt la nivelul întregii țări, conducerea SindFisc de la București probabil va avea alte discuții la Minister.

Rep.: Spuneți-mi, vă rog, protestul de astăzi afectează în vreun fel activitatea instituției?

T.N.: Cu siguranță activitatea este afectată, în ce măsură nu pot să vă spun eu, aici trebuie să luați legătura cu reprezentanții instituției.

Rep.: Întrebam dacă e sau nu program cu publicul.

T.N.: Cred că se asigură totuși o permanență, nu pot să vă garantez pentru că nu știu ce se întâmplă înăuntru, în schimb ce pot să vă spun este faptul că acum se vede cu adevărat care este importanța muncii ”finanțiștilor” și se va vedea în zilele care urmează, ce se întâmplă dacă ”finanțiștii” nu își fac treaba așa cum trebuie, adică acum se vede importanța muncii noastre, pentru că dacă până acum am fost tratați prin ignoranță sau prin lipsă de respect, poate că acum se înțelege cât de importanți sunt ”finanțiștii” la colectarea de venituri la bugetul de stat.

Rep.: Va continua protestul? Protestul de astăzi este spontan, dar în cazul încare nu se rezolvă doleanțele dumneavoastră care vor fi pașii următori?

T.N.: Într-adevăr, așa cum spuneați și dumneavoastră, protestul de astăzi este unul spontan, deci nu pot să vă dau un răspuns referitor la ce anume vor decide colegii mei să facă, în schimb din punct de vedere al SindFisc pot să vă spun că noi am întreprins pașii necesari astfel încât în viitorul apropiat să ne asigurăm că vom organiza probabil un miting, probabil chiar la nivel de București, dar asta ne vom consulta în continuare cu membri și vedem ce se va întâmpla. Desigur, și în funcție de reacția autorităților.

A consemnat Alex TOTH

Foto: Alin PETRE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE