Platoul Cornești din Târgu Mureș, tot mai vizitat Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1358 Vizualizări

Platoul Cornești din Târgu Mureș, tot mai vizitat

Platoul Cornești se află în partea estică a municipiului Târgu Mureș, la 197 de metri deasupra orașului, fiind acoperit de pădurea de stejar și carpen. Platoul deschide o largă panoramă asupra orașului și văii râului Mureș.

Principalul punct de atracție de aici îl constituie Grădina Zoologică, care este împărțită în cinci sectoare: primate, casa tropicală, carnivore, erbivore și păsări.

În drumul spre Grădina Zoologică, familiile alături de copii pot poposi pe aleea pietonală care este înconjurată de tarabe cu mâncare, jucării, suveniruri sau chiar standuri de picturi faciale pentru cei mici.

Anul acesta Grădina Zoologică a fost mult mai vizitată comparativ cu anii precedenți. În urmă cu o săptămână s-a atins pragul de 250.000 de vizitatori, în timp ce, acest număr era atins doar prin luna septembrie-octombrie în anii precedenți.

În acest sens, vânzările de la tarabe au crescut și ele. În drumul nostru spre Grădina Zoologică ne-am oprit la câteva standuri pentru a vorbi cu vânzătorii.

La standurile de mâncare, vânzătorii care au propria afacere de familie ne-au spus că vânzările au crescut.

„Avem clienți. Mai mulți sunt în zilele de weekend. Copiii sunt pofticioși și se opresc”, a declarat o vânzătoare de la standul de Kurtos Kalacs.

Suvenirurile sau jucăriile sunt și ele cumpărate, mai ales de turiștii străini care vin în municipiul Târgu Mureș în diverse tururi ghidate.

„Sunt mulți turiști străini care vin, se opresc și doresc să cumpere ceva, o amintire pentru cei de acasă. Chiar zilele trecute a fost un grup de străini veniți din Austria. Este o zonă bună pentru vânzare, fiindcă este una dintre cele mai vizitate puncte ale orașului”, ne-a povestit o altă vânzătoare, încântată de vânzări.

Mirosul mâncărurilor care se menține pe tot parcursul zilei sunt cele care îți activează papilele gustative. Prețurile diferă de la un produs la altul și sunt aproximativ asemănătoare cu prețurile din alte zone turistice ale județului.

La Taraba cu jucării era o fetiță alătur de părinții ei care era foarte încântată de ceae ce a văzut la Zoo.

”Mi-a plăcut. Am văzut multe animale. Vreau o jucărie de aici cu un Flamingo”, a spus micuța Sara.

Diana CĂRBUREAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE