De la promisiuni la fapte: rețea de apă pentru Bălăușeri și Chendu Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 200 Vizualizări

De la promisiuni la fapte: rețea de apă pentru Bălăușeri și Chendu

Primarul comunei Bălăușeri, Varga András Adorján, a semnat, în urmă cu câteva zile, la București, în prezența ministrului Dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea, un contract de finanțare în valoare de 13,5 milioane de lei, pentru proiectul ”Alimentare cu apă în localitățile Bălăușeri și Chendu, comuna Bălăușeri, județul Mureș”.

Potrivit unei postări făcută pe pagina proprie de Facebook de către primarul comunei Bălăușeri, ”proiectul s-a dovedit a fi eligibilă pentru sprijin în cadrul Programului de Guvernare ”Anghel Salighny” inițiat de UDMR”.

”Achiziția publică pentru proiectare și execuție a fost și ea finalizată, avem firma câștigătoare, contractul de construcție va fi semnat în cursul săptămânii, iar după obținerea autorizației de construcție, sperăm să începem lucrările la sfârșitul lunii viitoare!”, a arătat Varga András Adorján.

Contactat de cotidianul Zi de Zi pentru a furniza informații suplimentare, primarul comunei Bălăușeri a subliniat că de viitoarea investiție vor beneficia aproximativ 3.200 de locuitori.

”Vor beneficia de noua rețea de apă mai mult de 3.000 – 3.200 de locuitori. În momentul de față, pe teritoriul comunei Bălăușeri nu există rețea de apă potabilă. Aici o să începem construirea rețelei și se va lega de MasterPlanul Județean care va aduce apă din Bezid. Moi ne construim rețeaua și racordurile, iar magistrala va veni din Bezid. În aproximativ doi ani va fi funcțională rețeaua, acum avem contractul de execuție semnat în această săptămână, noi o să dăm proiectarea, avem o lună de zile la dispoziție pentru proiectare și pentru obținerea autorizație de construire, iar după aceea ne apucăm de construirea rețelei”, a menționat Varga András Adorján.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE