”Istoria Holocaustului”, disciplină nouă pentru liceeni Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 186 Vizualizări

”Istoria Holocaustului”, disciplină nouă pentru liceeni

Plenul Senatului, în calitate de for decizional, a adoptat un proiect privind introducerea disciplinei şcolare „Istoria Evreilor. Holocaustul” în planurile-cadru de la liceu și învățământ profesional”, a informat, recent, Agerpres.

La nivel local, noua disciplină a fost introdusă în planurile-cadru de la liceu și învățământ profesional, conform dispozițiilor publicate în Monitorul Oficial, începând cu anul școlar 2023-2024.

„Începând cu acest an școlar se va preda la nivelul județului ”Istoria Holocaustului” la toate unitățile de învățământ care au clasa a XI-a”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, prof. Antoniu Berar, inspector școlar pentru Istorie și Științe Socio-Umane Mureș.

Totodată, prof. Antoniu Berar ne-a oferit mai multe informații despre noua materie: „Scopul disciplinei este studierea problemelor legate de Holocaust, aprofundarea lor. Este o metodă prin care se dorește promovarea unor valori care țin de drepturile omului, la nivel european, nu doar în România. La nivelul nostru, Parlamentul și Ministerul Educației au luat hotărârea ca această problemă legată de drepturile omului – de egalitate, de toleranță – să fie discutată și aprofundată zi de zi și la orele de Istoria Holocaustului.”

Totodată, inspectorul școlar pentru Istorie și Științe Socio-Umane din județul Mureș a transmis că în viitor ”vor fi introduse și alte discipline al căror scop va fi aducerea la cunoștință și însușirea de către elevi a importanței respectării drepturilor omului.”

Alexandra BORDAȘ

Foto: https://depositphotos.com/ro/home.html

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE