FOTOREPORTAJ: Emoțiile noului an școlar simțite de elevii Colegiului Economic „Transilvania” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1074 Vizualizări

FOTOREPORTAJ: Emoțiile noului an școlar simțite de elevii Colegiului Economic „Transilvania”

Pentru toți elevii țării, ziua de luni, 11 septembrie, a reprezentat un nou început. Noul an școlar i-a așteptat pe „boboci” și pe „veterani” – liceenii claselor mai mari – cu săli de clase împodobite, cu manuale așezate frumos pe mese și cu mari emoții. Pentru elevii Colegiului Economic „Transilvania” din Târgu Mureș, ziua a bifat două motive de sărbătoare: premierea meritelor elevilor din anul școlar trecut și deschidere unui nou parcurs educativ. 

Mesajul directorului colegiului a fost unul de încurajare pentru începerea noului an școlar, dar și unul de celebrare a rezultatelor frumoase obținute de elevi.

„După o vacanță frumoasă și plăcută, ne aflăm astăzi la începutul unui nou an școlar cu o semnificație deosebită pentru cei care trec pragul, cuprinși de dorința cunoașterii și acumulării de cât mai multe cunoștințe folositoare pentru viața de zi cu zi. Trăim astăzi, cu toții, un moment emoționant și special, pe care fiecare dintre cei prezenți îl experimentează unic, în felul său. Bobocilor, elevilor care ne pășesc pentru prima dată pragul, le urez un „Bun venit!” la școala noastră. Sperăm ca anii pe care îi veți petrece pe băncile acestea să fie anii formării voastre ca oameni și specialiști în domeniul pe care vi l-ați ales din motive bine întemeiate și motivați de renumele școlii care v-a atras. Elevilor noștri care au mai puține emoții astăzi, care în anii trecuți au simțit teama de necunoscut a bobocilor, le urez un „Bun revenit acasă!”, fiindcă, aici, este pentru 5 – 6 ore zilnic casa fiecăruia. Drumul nostru împreună este drumul cunoașterii și al autocunoașterii; pe acest drum ne angajăm împreună – elevi și profesori. Locul binecuvântat în care ne desfășurăm activitatea este școala. În școală, dragi elevi, aflați lucruri noi, vă lărgiți orizontul, dobândiți noi deprinderi, învățați să învățați, să descoperiți lumea din jurul vostru, dar și să priviți în voi înșivă pentru a descoperi ce vreți de la viață și cum anume să dovediți lucrurile dorite. Așteptăm din partea voastră dorința de a învăța, muncă temeinică și respect pentru tot ceea ce vă punem la dispoziție. Sperăm să avem cu toții un an școlar cât mai bogat, cu rezultate de care să ne bucurăm, iar aceste rezultate înseamnă nu numai note mari și un comportament exemplar, ci și bucuria de a veni la școală cu conștiința că zilnic adunăm în minte și în suflet lucruri noi și frumoase. Vă doresc să vi se îndeplinească toate visele, să aveți sănătate și putere de muncă și să vă bucurați de liniște și pace sufletească, să fiți colegi și prieteni, să respectați școala, care vă primește cu brațele deschise, și, nu în ultimul rând, să confirmați speranțele și încrederea familiilor voastre”, a fost mesajul transmis de către prof. Gheorghiță Adrian Rucoi, director al colegiului.

Părinții nu au fost neglijați în cadrul deschiderii noului an școlar: „Dragi părinți, vă asigurăm că vom face tot ce ne stă în putință pentru a răspunde exigențelor dumneavoastră. Vă rugăm să fiți alături de noi, să ne sprijiniți în realizarea unui adevărat parteneriat, din care vor avea de câștigat copiii dumneavoastră. Vă rugăm să răspundeți chemărilor școlii, pentru că, fără o relație strânsă școală – familie, este greu să reușim. Înțelegem că viața în care trăim nu este ușoară, că timpul dumneavoastră înseamnă îndeplinirea obligațiilor de serviciu, dar vă rugăm să înțelegeți că prioritatea cea mare sunt copiii. Așteptăm sfaturile și sprijinul dumneavoastră”.  

Apoi, cadrele didactice ale liceului au primit mulțumirile directorului pentru constanta dedicare și implicare în educația elevilor.

„Doresc să mărturisesc mulțumirea mea că sunt coleg cu un colectiv de cadre didactice cu o valoare profesională și umană de excepție. Dragii mei colegi, vă mulțumesc pentru dăruirea voastră, pentru profesionalismul de care dați dovadă an de an și vă urez să fiți sănătoși, puternici și răbdători, pentru ca împreună să ducem acești copii cu o treaptă mai sus, pe o treaptă a performanțelor. Aceleași mulțumiri le adresez întregului personal – auxiliar și nedidactic -, care depun toate eforturile ca această instituție să funcționeze, să fie curată și primitoare”, a încheiat prof. Gheorghiță Adrian Rucoi.

În cadrul festivității, comisar-șef de poliție Bogdan Roșiu s-a adresat elevilor, dând citire mesajului Ministrului de Afaceri Interne, Cătălin Predoiu, prin care le-a amintit liceenilor despre propriile responsabilități și despre posibilitatea consilierii în cazul întâmpinării unei probleme. Cuvântul i-a revenit apoi directorului adjunct, Nicoleta Doina Pocan, care a adresat cuvinte de laudă corpului profesoral, administrației și elevilor, ilustrând importanța celebrării realizărilor elevilor din anul școlar trecut.

Finalul festivității i-a surprins pe „boboci” intrând cu mari emoții în noile săli de clasă, în care vor deprinde noi îndemânări și pe elevii mai mari, deja familiarizați cu holurile școlii, reluându-și locurile în bănci.

Alexandra BORDAȘ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE