Inaugurarea parcului de joacă al grădiniței Albinuța din cartierul Dâmbu Pietros Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 2481 Vizualizări

Inaugurarea parcului de joacă al grădiniței Albinuța din cartierul Dâmbu Pietros

Din dorinţa de a aduce un plus de veselie şi energie celor mici de la grădiniţa Albinuţa, instituţie din cadrul Școlii Gimnaziale ,,Liviu Rebreanu” Târgu Mureș, E.ON România a amenajat un spaţiu de joacă pentru aceştia. Tobogane, tunele, balansoare, măsuțe cu scaune, un carusel, o scenă pentru spectacole, dar şi câteva panouri cu informaţii despre energie sunt câteva din elementele care se regăsesc în parcul din incinta grădiniţei. Cele trei complexuri de joacă amenajate se întind pe o suprafață de 1.700 mp, valoarea investiției E.ON fiind de circa 280.000 de euro și sunt parte a proiectul pilot „Parcurile Copilăriei”.

” Copilăria este cea mai frumoasă perioadă din viața noastră. Joaca, bucuria, zâmbetul, dar și deprinderea de obiceiuri pentru mai târziu sunt caracteristicile copilăriei. Cu siguranță, copiii de la grădinița Albinuța se vor bucura de acest loc de joacă. Suntem siguri că tot aici vor învăța și câteva lucruri despre energie și ne bucurăm să le fim aproape micuților și cadrelor didactice în actul educațional Avem o serie de proiecte pe care le facem pentru susținerea educației în județul Mureș și în toată țara, așa cum este și acesta”, afirmă Ioan Șandru, director general adjunct al E.ON Energie România.

Inaugurarea parcului de joacă situat în Cartierul Dâmbu Pietros, Str. Parângului nr. 23, a avut loc luni, 11 septembrie, de la ora 11:00. La inaugurare au participat Alina Vlasa, directorul Gradiniţei Albinuţa, Ioan Şandru, directorul general adjunct al E.ON Energie România şi Cornel Popa, directorul Şcolii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” din Târgu Mureș.

”Anul acesta școlar ne dorim să fie un an al activităților educaționale outdoor și a venit, așa, ca o mănușă. Spațiul din curtea grădiniței nu era suficient amenajat, însă, cu acest parteneriat ne bucurăm că marilecompanii doresc să învestească în educație și alături de ei, iată, reușim să avem un act educațional performant,  în care copilul este principalul beneficiar. Copiii noștri vor fi cei mai încântați cînd vor vedea aceste aparate de joacă și o scenă de spectacole unde vom inaugura serbări, piese de teatru, totul în aer liber,,, ne spune Alina Vlasa, coordonator al Grădiniței cu Program Prelungit ,,Albinuța”, structură în cadrul Școlii Gimnaziale ,,Liviu Rebreanu” Târgu Mureș.

În incinta locului de joacă au fost montate panouri cu informații despre gazele naturale și curentul electric, pe înțelesul celor mici. De unde vine energia, cum ajunge în casele noastre, la ce o folosim sau ce înseamnă energia verde sunt câteva întrebări la care cei mici vor primi răspuns. Și, poate cel mai important, ei vor afla care sunt regulile de siguranță în preajma instalațiilor electrice sau a celor ce funcționează cu gaze naturale. În momentul în care au ieșit în curtea grădiniței și au văzut întreaga explozie de culoare și distracție, bucuria copiilor a fost nestăvilită, ei reușind în mod natural să interacționeze, să se înțeleagă și să se joace cu ceilalți.

”Acest proiect al companiei E.ON Energie România are o însemnătate foarte mare atât pentru cadrele didactice, cât și pentru copilașii noștri, îi ajută, în primul rând în dezvoltare”, prof. Popa Ioan Cornel, director al Școlii Gimnaziale ,,Liviu Rebreanu” Târgu Mureș.

Activitățile în aer liber este una dintre metodele perfecte, pe care părinții, educatorii și specialiștii le pot folosi pentru a-i învăța pe cei mici cum să se raporteze cu succes la cei din jur. Grădinița cu Program Prelungit Albinuța din Târgu-Mureș, arondată Școlii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” din cartierul Dâmbul Pietros, funcționează de 50 de ani, fiind inaugurată în septembrie 1973. Învățământul se desfășoară în limbile română și maghiară, actualmente fiind înscriși 250 de copii. De educarea și îngrijirea copiilor se ocupă 42 de persoane cadre didactice și personal auxiliar), în grădiniță fiind 12 săli de grupă.

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieței de energie, având în România o prezență consolidată de-a lungul a 18 ani. De la intrarea pe piața din România, E.ON a investit peste 2,1 miliarde de euro, în principal în modernizarea rețelelor. Totodată, valoarea contribuțiilor virate la bugetul de stat și bugetele locale se ridică la 3 miliarde de euro.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE