Tururi ghidate gratuite în Castelul Ugron din Zau de Câmpie Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 320 Vizualizări

Tururi ghidate gratuite în Castelul Ugron din Zau de Câmpie

Castelul din Zau de Câmpie îşi deschide porţile pentru turişti şi oferă tururi ghidate gratuite timp o lună, oferite în de Asociaţia AntePortum, în fiecare weekend, începând de duminică, 17 septembrie.
”Alexandria, New York, Zau de Câmpie: tururi ghidate în Castelul Ugron. Pitorescul castel din Zau de Câmpie îşi deschide porţile în fiecare weekend, timp de o lună! Tururile ghidate organizate de Asociaţia AntePortum vor permite vizitatorilor să descopere istoria fascinantă a castelului istoricist, a diplomatului care l-a construit şi a celorlalţi proprietari ai săi”, se arată într-un comunicat trimis, miercuri, de organizatori.
Primul tur începe duminică, 17 septembrie, la ora 11,00.
Participarea este gratuită, dar necesită înregistrare prealabilă.
„Zau de Câmpie este un sat fermecător în inima Câmpiei Transilvaniei, la aproximativ o oră de mers cu maşina atât din Târgu Mureş, cât şi din Cluj-Napoca. Aici şi-a construit diplomatul Istvan Ugron un castel la începutul anilor 1910. El a fost un adevărat cosmopolit, lucrând în Turcia, Egipt, Italia, America şi Rusia, şi vorbea şapte limbi pe lângă maghiară şi germană. Există mai multe legende care încearcă să explice motivul construirii acestui castel de o frumuseţe romantică. Una spune că Istvan Ugron era îndrăgostit de o domnişoară franceză şi spera că acest castfel o va convinge să se mute în Transilvania, iar cealaltă variantă povesteşte lucruri similare despre fiica ţarului rus. Cei interesaţi de adevăr şi de alte povestiri, sunt aşteptaţi duminică, 17 septembrie, la o plimbare prin castel. Un expert va povesti istoria domeniului şi a familiei, viaţa şi cariera fascinantă a lui Istvan Ugron, construcţia castelului şi toate datele interesante despre acesta. Vizitatorii vor putea admira decorul exterior al clădirii şi apoi vor intra în camere pentru a-şi imagina cum era viaţa aici acum 100 de ani”, se precizează în comunicatul menţionat.
Tururile ghidate sunt organizate de Asociaţia AntePortum, înfiinţată în 2019.
Fondatorii acesteia sunt tineri dedicaţi prezervării şi promovării patrimoniului intelectual şi cel construit.
„Activităţile asociaţiei se bazează pe doi piloni: consolidarea comunităţii şi organizarea de programe culturale. Astfel, Asociaţia AntePortum îşi propune să reunească tineri din Transilvania (şi nu numai) care sunt interesaţi de cultură. În acelaşi timp, urmăreşte şi generarea unor valori culturale prin acţiune comunitară şi ţinând cont de nevoile vremurilor. Participarea la tur este gratuită, dar necesită înscriere prealabilă. Pentru a vă înscrie, vă rugăm să accesaţi pagina web: www.anteportum.com/”, se mai afirmă în comunicat. 

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE