FOTOREPORTAJ: Festivitatea de deschidere a anului universitar 2023-2024 a UMFST „George Emil Palade” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 630 Vizualizări

FOTOREPORTAJ: Festivitatea de deschidere a anului universitar 2023-2024 a UMFST „George Emil Palade”

Se spune că fiecare început încheie ceva, un parcurs, o misiune, un țel. În cazul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș, noul an universitar, deschis în mod oficial luni, 18 septembrie la Palatul Culturii din municipiul Târgu-Mureș, este începutul care încheie un an de muncă asiduă depusă dual din partea oamenilor care se întâlnesc zilnic cu noi și noi manifestări ale actului educațional, este vorba despre cei care  predau, respectiv de cei cărora le este predat.

Peste 3.400 de ”boboci”

Festivitatea de deschidere a noului an universitar a adus laolaltă oameni care cred în unicitate prin educație, prin implicare, prin dorința de a performa și acțiunea în consecință. Acești oameni sunt cei care au încorporat în suflet dictonul universității, „E pluribus unum”, ca motto de viață și pentru viață.

Dovada cea mai empirică a calității actului educațional, predat cu vervă de profesorii universitari ai acestei instituții, este tocmai statistica înscrierilor pentru acest nou an universitar, care atestă un număr-record de studenți care s-au înscris în cadrul celor șapte facultăți ale universității.

“De fiecare dată, începerea unui an universitar este un moment plin de emoție, pentru fiecare, de oricare parte ne-am situa. Astăzi, alături de studenții deja mai mari, intră pe porțile universității din Târgu Mureș un număr record de boboci, 3.411 de studenți în anul I. Acestora le spun în mod deosebit ”Bun venit!” și le doresc o acomodare cât mai rapidă cu universitatea, cu profesorii, cu colegii și cu orașul care de astăzi reîncepe să prindă viață”, a precizat rectorul universității, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei în cadrul discursului susținut la festivitatea de deschidere a anului universitar 2023/2024.

Acest număr este materializarea statistică a interesului crescând pentru universitatea de sorginte târgumureșeană care, datorită prestigiului acumulat în urma eforturilor academice, a reușit să se extindă în plan național și internațional prin filiale.

“Începem anul universitar cu studenți în Târgu-Mureș, cu studenți în Hamburg, la filiala noastră din Germania, unde în anul I încep cursurile aproape 200 de studenți, și cu studenți noi la filiala din Bistrița. Săptămâna trecută am deschis noul an școlar, de această dată, la extensia noastră din Târnăveni. Dincolo de cifrele pe care le vedem fiecare, aceste lucruri înseamnă că universitatea se dezvoltă și o va face și în viitor”, a adăugat rectorul universității în cadrul aceluiași discurs.

La eveniment au fost prezenți toți cei care reprezintă într-un mod  atât de prestigios această universitate: rectorul universității, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, președintele Senatului, prof. univ. dr. Horațiu Suciu, decanul Facultății de Medicină, prof. univ. dr. Ovidiu Cotoi, decanul Facultății de Medicină în Limba engleză, conf. univ. dr. Simona Mureșan, decanul Facultății de Medicină Dentară, prof. univ. dr. Cristina Bica, decanul Facultății de Farmacie, prof. univ. dr. Daniela Lucia Muntean, decanul Facultății de Inginerie și Tehnologia informației, prof. univ. dr. ing. Liviu Moldovan, decanul Facultății de Științe și Litere ”Petru Maior”, prof. univ. dr. Giordano Altarozzi, decanul Facultății de Economie și Drept, conf. univ. dr. Daniel Ștefan, prorector, prof. univ. dr. Claudia Bănescu, prorector director CSUD, prof. univ. dr. Rodica Bălașa, prorector, prof. univ. dr. Oana Mărginean, prorector, prof. univ. dr. Klara Brînzaniuc, prorector, prof. univ. dr. Călin Enăchescu, prorector, conf. univ. dr. Daniela Ștefănescu, prorector, prof. univ. dr. Nagy Előd Ernő, alături de studenți, novici sau experimentați și de profesori universitari. Evenimentul s-a încheiat printr-un concert susținut de către Orchestra instituției.

“Începuturile faptelor mari trebuie să fie modeste”

Astăzi, dragi studenți, mă alătur vouă și vă invit să pășim împreună, cu încredere, pe drumul ce tocmai ni s-a așternut. Știu, ne e teamă, este vorba totuși de a ne avânta într-un necunoscut fără să avem vreo hartă. Dar, dragilor, pierdem esențialul. La ce bună o hartă, când avem ghizi atât de pregătiți, atât de dedicați, atât de dispuși în a ne lumina calea?! Haideți să dăm crez competenței lor și abilității noastre de a face față cu brio provocărilor noului început. “Începuturile faptelor mari trebuie să fie modeste”, au fost cuvintele marelui scriitor latin Publilius Syrus care ne îndeamnă la pași mici, la răbdare, la moderație. Noi, echipa cotidianului Zi de Zi, vă urăm un an universitar roditor la finalul căruia să fiți cu un pas mai aproape de atingerea idealului vostru de viață! Și nu uitați, „E pluribus unum”!

Text: Mădălina ROHAN

Foto: UMFST

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE