Home / Social / Ajutoare de urgență în valoare de 26.500lei în județul Mureș

Ajutoare de urgență în valoare de 26.500lei în județul Mureș

Distribuie

              Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Mureș acordă ajutoare de urgență  în cursul anului 2023 , în valoare de 26.500 lei  pentru sprijinirea mai multor familii  a căror locuințe au fost afectate de inundații din comuna Zau  de Câmpie , Chiheru de Jos și Ungheni (sat Morești). Potrivit directorului AJPIS Mureș, Baricz Semina,”ajutoarele de urgență se acordă conform prevederilor Legii 416/2001 , fiind o formă de susținere a familiilor aflate în dificultate și nu pot fi considerate ca fiind despăgubiri. Sunt ajutoare de tip social (numite de urgență), se acordă ocazional, în cazuri excepționale, unor familii sau persoane singure care se află în situații de necesitate ca urmare a calamităților naturale, incendiilor,  accidentelor, precum și  în alte situații deosebite datorate stării de sănătate sau altor cauze, pentru evitarea  riscului de  marginalizare sau excluziune socială”.

Ajutoarele de urgență se aprobă prin hotărâre a guvernului, elaborată de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale pe baza propunerilor întemeiate trimise de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Mureș.Poate că evenimentele care au avut loc în ultima perioadă –inundații, incendii și altele, îi vor determina pe oameni să își protejeze locuințele și bunurile printr-o poliță de asigurare .

                               DIRECTORUL EXECUTIV AJPIS MUREȘ

                                       


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Târg de Crăciun la DAS Târgu Mureș

Distribuie Marți, 5 decembrie, Direcția de Asistență Socială (DAS) Târgu-Mureș organizează, în parteneriat cu ONG-urile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.