INTERVIU. Stagiune atractivă, la Compania ”Liviu Rebreanu” Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 143 Vizualizări

INTERVIU. Stagiune atractivă, la Compania ”Liviu Rebreanu”

Actorul Dan Rădulescu, director artistic al Companiei „Liviu Rebreanu“,  ne-a povestit pe scurt despre ce se va întâmpla în Stagiunea 62 pe cele două scene ale Teatrului Naţional Târgu Mureş. Vă aşteptăm să veniţi, să vizionaţi, să confirmaţi şi, dacă vă place ceea ce trăiţi în universul scenic al Companiei „Liviu Rebreanu“, să îi invitaţi şi pe cei dragi la spectacolele care v-au mers la suflet.

Reporter: Care va fi oferta de noutăţi a Companiei „Liviu Rebreanu“ în această nouă stagiune?

Dan Rădulescu: Aşa cum deja am făcut anunţul pe canalele media ale Teatrului Naţional Târgu Mureş, sper că o să fie o stagiune importantă, interesantă şi frumoasă pentru că avem şi nişte titluri foarte ofertante, în compania unor regizori importanţi în peisajul teatral românesc, şi este vorba de Theodor-Cristian Popescu, Sorin Militaru, Bobi Pricop, Vlad Massaci şi Cristi Juncu, referindu-ne doar la stagiunea cu numărul 62. La Sala Mică, pe 27 septembrie, Theodor-Cristian Popescu va începe repetiţiile la „Nelinişte“ de Ivan Vîrîpaev, a cărui premieră va avea loc în 15 noiembrie. Pe urmă, la Sala Mare va urma „Unchiul Vanea“ de Cehov, în regia lui Sorin Militaru, apoi, tot la Sala Mare, în ianuarie va începe Bobi Pricop „Raţa sălbatică“ de Ibsen, urmând ca la Sala Mare să continue Vlad Massaci cu „Patrioţii“ de Peter Morgan, un text foarte proaspăt, interesant, pe care eu l-aş mai traduce din punctul ăsta de vedere ca o ascensiune la putere a lui Vladimir Putin. Vom încheia cu „Aniversare“ de Harold Pinter, în regia lui Cristi Juncu, la Sala Mare.

Rep.: E în plan vreo propunere de suplimentare a ofertei adresate publicului tânăr şi foarte tânăr?

D.R.: Am încercat să facem loc în această stagiune şi unui spectacol pentru adolescenţi, dar se pare că, din raţiuni de spaţiu şi de timp, trebuie să ne mulţumim deocamdată cu ce mai avem în repertoriu, şi mă refer aici la „procesul lui Dănilă Prepeleac“, comedia „Jap-Jap / Poc-Poc“ de Daniel Oltean, pe texte de Ion Creangă, în regia lui Silviu Oltean. Urmează ca în luna noiembrie a anului viitor să înceapă un spectacol având o plajă de recepţie foarte mare, undeva de la 10 până la 80 de ani, o super-poveste frumoasă după celebrul film de animaţie „Pisicile aristocrate“, în regia lui Zeno Apostolache Kiss. Va fi un musical cu actori, nu cu păpuşi, şi sper să fie un spectacol pe măsura aşteptărilor publicului.

Rep.: Care ar fi potenţialele provocări sau impedimente în realizarea cu succes a proiectelor stabilite pe parcursul stagiunii 2023-2024?

D.R.: Sperăm să ne ajute Dumnezeu şi să încheiem stagiunea aşa cum ne-am propus, fără evenimente majore din punct de vedere bugetar. Trebuie menţionat că noi aceste titluri le-am pus pe tapet în ideea în care ne bazăm pe o anumită subvenţie sigură. Ne rezervăm posibilitatea de a schimba titlurile dacă se întâmplă cumva ca, din motive bugetare, să nu putem realiza o producţie sau alta. Ne bucurăm în continuare cu toţii de faptul că sălile noastre sunt pline şi arhipline, şi sperăm ca şi în stagiunea cu numărul 62 să avem acelaşi public numeros, pentru că avem un repertoriu interesant şi ofertant.

Teatrul Naţional Târgu Mureş – Compania „Liviu Rebreanu“ pune la dispoziţia publicului cinci tipuri de abonamente, oferindu-i astfel posibilitatea de a alege cea mai potrivită opţiune. Toate variantele de abonament beneficiază de reducere până în data de 15 septembrie. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să accesaţi pagina web www.teatrunational.ro.

A consemnat Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE