Home / Cultură / Concert aniversar Nicu Alifantis la Reghin

Concert aniversar Nicu Alifantis la Reghin

Distribuie

Casa de Cultură „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin va găzdui sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 19.00, un eveniment mai mult decât deosebit prilejuit de concertul „Nicu Alifantis 50 – The Anniversary Limited Signature Series”. Cu acest prilej, va fi lansată o serie limitată de ukulele produsă de SC Hora SA Reghin sub semnătura artistului Nicu Alifantis.

Alături de îndrăgitul artist, va urca pe scena Casei Municipale de Cultură „Dr. Eugen Nicoară” și Silvan Stâncel care aduce în atenția publicului reghinean piese de pe ultimul său album intitulat „Dacă inimile toate”.

„Pentru mine una dintre cele mai frumoase și importante personalități artistice din România este Nicu Alifantis, maestrul! Nicu Alifantis… cred că nu mai are nevoie de nicio prezentare! 50 de ani de activitate scenică, nenumărate hituri, muzică de teatru dar nu numai, o personalitate și un creator fecund care a marcat și marchează constant muzica românească, de fapt Muzica. Un Artist special născut dintr-un Om special. Ai putea să te întrebi de unde știu eu toate astea. E suficient să-i asculți cântecele, să-i citești cărțile, să-i asculți vorbele, iar dacă astrele se aliniază, să-i fi aproape de suflet. Pentru mine Nicu Alifantis a fost și este un model. De om, de artist, de voință, de disciplină, de viață. 50 de ani de muzică, cu public, cu fani, cu persoane și personalități, cu situații de tot felul. Nu e de ici de colo. O operă muzicală iubită de public, apreciată de critici, care există și care rămâne. M-am bucurat nespus să aflu că cel mai mare producător român de instrumente muzicale, Hora SA Reghin, onorează la modul cel mai frumos posibil acești 50 de ani de activitate pe scenă prin producerea unei serii limitate de ukulele sub semnătura artistului Nicu Alifantis. Este un lucru minunat! De altfel, cred că Nicu Alifantis este primul artist român care a și adus acest instrument în spectacol, pe scenele din România. Ar mai fi foarte multe de spus, de descoperit, dar cel mai bine ar fi să veniți sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 19.00, la Casa Municipală de Cultură ,,Eugen Nicoară” Reghin. Eu cu siguranță voi merge, onorat peste măsură și plin de emoție”, a fost mesajul transmis de Silvan Stâncel.

Acces pe bază de invitații

Intrarea la evenimentul de sâmbătă de la Casa de Cultură „Dr. Eugen Nicoară” se face pe bază de invitații, în limita locurilor disponibile. „Dacă eșți prin zonă, adică la Reghin, sâmbătă, 30 septembrie, poți veni la spectacolul de lansare de la orele 19.00. Trebuie doar să intri la Casă de Cultură din Reghin și să ceri o invitație. Cere și ți se va da! Iar noi ne vom bucura că ne vei fi alături! Această invitație este adresată unei persoane deosebite, la un spectacol deosebit, susținut de un om deosebit, cu ocazia producerii unui instrument deosebit, de către niște meșteri deosebiți, la aniversarea a 50 de ani de activitate muzicală deosebită. Vă invit să vă bucurați de acest eveniment deosebit. Desigur… deosebitul Nikulele Alifantis. Mulțumim!”, se arată în invitația adresată de Nicu Alifantis.

Până la întâlnirea cu muzica lui Nicu Aligfantis, artistul a făcut ultimele precizări privind mult așteptatul eveniment de sâmbătă, 30 septembrie, de la Casa Municipală de Cultură „Dr. Eugen Nicoară”.

Foto: Doru Ioan Vlădoiu

„Vinerea trecută i-am făcut botezul noului ukulele. A trecut proba de foc, proba spectacolului. A sunat foarte bine, iar acordajul a ținut perfect. Bună treabă. Mulțumesc Hora, mulțumesc întregii echipe ce a dat naștere aceastei serii mici de ukulele. Și dacă tot a fost botezul a căpătat și-un nume. Nikulele!”, a transmis Nicu Alifantis.

Alin ZAHARIE


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureșeanul Péter Tamás Nagy, noul director adjunct al Agenției Naționale pentru Zootehnie

Distribuie Medicul veterinar Péter Tamás Nagy s-a alăturat, începând de joi, 22 februarie, echipei de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.