Home / Recomandări zi de zi / Sute de tineri mureșeni pregătiți pentru viață

Sute de tineri mureșeni pregătiți pentru viață

Distribuie

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Mureș a organizat vineri, 22 septembrie, în Sala Mare a Palatului Administrativ din Târgu Mureș, o întâlnire de informare și conștientizare a tinerilor cu vârsta între 17-26 ani cu privire la drepturile și obligațiile, responsabilitățile acestora în contextul pregătirii integrării în comunitate.

La eveniment au fost invitați să participe reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adoptie, Consiliului Județean Mures, Colegiul Psihologilor – filiala Mures, Inspectoratului Județean de Poliție Mureș, Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Târgu Mureș, Structurii teritoriale a Agenției Naționale Antidrog, Inspectoratului Școlar Județean Mureș și Direcției de Sănătate Publică Mureș.

”Au participat la eveniment 230 persoane atât copii/ tineri din servicii sociale, cât și angajați – asistenți maternali profesioniști, educatori, psihologi, juriști sau asistenți sociali. Fiecare dintre reprezentanții instituționali a prezentat perspectiva specifică domeniului de activitate cu accent pe importanta continuării studiilor, angajării în muncă, stabilitatea locuinței, prevenirii infracțiunilor, sănătate publică, și au răspuns întrebărilor tinerilor sau angajaților din servicii sociale. A fost un prilej de dezbatere pe teme de interes ale tinerilor: continuarea studiilor universitare pe perioada ocrotirii sau obținerea indemnizației de sprijin, înscrierea în învățământul universitar, transportul școlar rural, bursa medicală și socială pentru copii cu dizabilitate/ cerințe educaționale speciale, alternative de locuire pentru tineri studenți în contextul ieșirii din serviciile sociale”, a informat Elida Deak, director general adjunct al DGASPC Mureș.

Potrivit acesteia, concluzia zilei a fost următoarea: ”Fericirea depinde de fiecare din noi și de cei apropiați nouă care ne sunt alături la bine dar și la greu, care ne iubesc necondiționat.”

Totodată, Elida Deak a transmis mulțumiri atât familiilor care îngrijesc copii, cât și asistenților maternali profesioniști, educatorilor și specialiștilor din servicii sociale, precum și partenerilor instituționali.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

La Mulți Ani, Voluntarilor!

Distribuie Pe toată perioada liceului, adolescenții de pretutindeni au posibilitatea să se dezvolte atât cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.