Tineri debutanți în artă și jurnalism. “Cel mai important lucru este să-ți placă ceea ce faci“. Richard Vonucz, o discuție despre începuturi în ale actoriei Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 803 Vizualizări

Tineri debutanți în artă și jurnalism. “Cel mai important lucru este să-ți placă ceea ce faci“. Richard Vonucz, o discuție despre începuturi în ale actoriei

Deși pare un elev oarecare, Richard este pasionat de actorie și își urmărește visul la Colegiul Național de Artă din Târgu Mureș, sperând să devină un actor renumit în întreaga lume. În interviul de mai jos regăsiți istoricul, pasiunile și o scurtă bucățică din cotidianul unui tânăr artist.

Reporter: Salut! Poți să ne spui mai întâi vârsta și care este înclinația ta artistică?

Richard Vonucz: Da, am șaptesprezece ani, sunt în clasa a XII-a și mă specializez în actorie.

Rep.: Mă bucur tare mult să te cunosc! Prima întrebare ar fi de ce ai ales acest liceu? Cum ai luat-o pe acest drum?

R.V.: Sincer, eu nu m-aș putea imagina niciodată la un alt liceu, făcând altceva în afară de actorie. Am simțit întotdeauna că asta mă face cel mai fericit.

Rep.: Ai știut întotdeauna că asta vrei să faci? De unde vine această latură artistică?

R.V.: Am știut ce vreau să fac de când eram mic. Încă din grădiniță am început să practic dansul sportiv, o călătorie care a durat zece ani. Asta m-a ajutat enorm să-mi aleg specializarea deoarece am realizat că prin actorie mă pot exprima la fel ca și prin dans.

Rep.: Ai primit susținere din partea părinților tăi atunci când ai decis să urmezi Colegiul Național de Artă?

R.V.: Da, foarte mult. Ei au fost mereu cei care m-au îndrumat cu adevărat să fac ceea ce îmi place, chiar dacă nu mi-ar asigura un viitor foarte stabil din punct de vedere financiar. Singura așteptare pe care o aveau de la mine era să fiu cel mai bun, indiferent de ce fac.

Rep.: Cum arată o zi din viața unui tânăr elev la actorie?

R.V.: Spre deosebire de alte licee, programul meu începe la ora 13.00 și se termină la ora 19.00. Nu ne focusăm pe matematică, fizică și chimie, așa că acesta materii nu se mai practică din clasa a XI-a. Avem în schimb istorie, geografie, canto, desen și, bineînțeles, actorie. Această rutină mi se potrivește foarte bine, mai ales pentru că nu stau bine cu trezitul de dimineață.

Rep.: Ai vreo sursă de inspirație când vine vorba de actorie?

R.V.: Jim Carrey și Leonardo DiCaprio sunt doi actori extraordinari față de care port un respect imens. Deși mulți cred că este imposibil, scopul meu în viață este să devin și mai bun decât ei.

Rep.: Ce sfat i-ai da unui adolescent talentat care se află la începutul drumului său artistic?

R.V.: Cel mai important lucru este să-ți placă ceea ce faci, iar dacă la un moment dat în cariera ta vei avea și cel mai mic dubiu, atunci nu ar trebui să continui.

Rep.: Cam atât din partea mea. Richard, îți mulțumesc mult pentru timpul acordat și sper să ne revedem cu bine!

A consemnat Ilinca OLAR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE