Home / Slider / Tineri debutanți în artă și jurnalism. Paleta vieții: Pasiunea Andreei pentru pictură și dezvoltarea sa personală        

Tineri debutanți în artă și jurnalism. Paleta vieții: Pasiunea Andreei pentru pictură și dezvoltarea sa personală        

Distribuie

În orașul nostru, există o adolescentă deosebită numită Andreea Moldovan, care adoră să picteze. Cu părul lung și un zâmbet cald, Andreea este o prezență strălucitoare în viața comunității locale. Pasiunea ei pentru pictură este doar unul dintre multele aspecte care o definesc și o fac să strălucească.

Elevă, în clasa a IX-a B, la Liceul Teoretic „Samuil Micu” Sărmașu, Andreea nu se limitează la a picta; ea trăiește prin artă. Cu o viziune unică și o sete nesfârșită de a explora, ea aduce lumea sa la viață pe pânza albă. Cu toate acestea, pasiunea ei pentru artă nu este izolată; este o parte integrantă a existenței ei.

Pe lângă tablouri și schițe, Andreea are o viață socială bogată. Pictura a devenit o modalitate prin care Andreea se conectează cu alții, înțelege lumea și își exprimă ideile și emoțiile.

De asemenea, Andreea a descoperit că arta este o formă de terapie pentru ea. Atunci când trece prin momente dificile sau se confruntă cu presiuni academice, ea se retrage în micul ei atelier amenajat chiar la ea acasă și pictează. Aici, culorile și liniile devin un mijloc de eliberare a stresului și a anxietății. Artă ei devine o oglindă a stării ei interioare, iar fiecare pictură reprezintă un pas în calea ei de auto-descoperire și vindecare.

Cu toate acestea, Andreea nu este doar o artistă; este și o elevă dedicată. Ea își îndeplinește responsabilitățile școlare cu seriozitate, știind că educația îi va oferi o bază solidă pentru viitor. Pasiunea ei pentru pictură o inspiră să fie creativă și să abordeze problemele într-un mod inovator.

Andreea își exprimă admirația și iubirea față de natură prin creațiile ei, care prind viață după orele grele de muncă.

I-am adresat Andreei câteva întrebări, deoarece am vrut să descopăr și mai mult cum vede aceasta lumea prin ochii ei, cum poate să o ajute arta, cum îi influențează arta viața cotidiană și cum se vede ea prin ochii ei în societate.

Reporter: Cum ți-ai descoperit această pasiune pentru desen și pictură?

Andreea: Pasiunea pentru desen și pictură mi-am descoperit-o în clasele primare, atunci când am participat la diferite activități extrașcolare organizate la Biblioteca Orășenească “Liviu Rusu” Sărmașu”.

Reporter: Care este pictorul preferat și în ce măsură a devenit acesta un model cultural?

Andreea: Pictorul meu preferat este Claude Monet, iar acesta mi-a devenit model cultural prin faptul că este cel mai reprezentativ dintre impresioniști.

Reporter: Acum că ai 15 ani și ești elevă în clasa a IX-a, cum ți-a schimbat viața de liceană viziunea asupra artei?

Andreea: Chiar dacă sunt liceană de puțină vreme, pot spune că viziunea mea despre artă este aceeași nimic nu s-a schimbat.

Reporter: Dacă ar fi să lansezi universului o provocare sau o dorință, ce i-ai spune?

Andreea: Dacă ar fi să lansez o dorință universului, aceasta ar fi să am cât mai multe zile frumoase pe care să le pot petrece pictând tablouri și să pot transmite celor din jur sentimentele frumoase prin pictură.

În încheiere, viața Andreei este ca o pânză albă, iar pasiunea ei pentru pictură este culoarea care o colorează și o face să strălucească. Arta ei nu este doar un hobby izolat; este un mod de a se conecta cu ceilalți, de a se vindeca și de a crește personal. Prin intermediul culorilor și al formelor, Andreea își trăiește viața cu pasiune și în căutarea lucrurilor semnificative.

A consemnat Paula MUSTEA

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Showroom nou de materiale de construcții, la Târgu Mureș

Distribuie Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș vor decide, într-o ședință viitoare de lucru, cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.