Home / Învățămînt / Ziua Mondială a Inimii marcată la Reghin

Ziua Mondială a Inimii marcată la Reghin

Distribuie

Întreaga suflare a Școlii Gimnaziale „Alexandru Ceușianu” din municipiul Reghin a fost prezentă vineri, 29 septembrie, în Parcul Central din Municipiul Reghin cu prilejul Zilei Mondiale a Inimii. Elevi, profesori, cu toții și-au manifestat bucuria față de această importantă zi, alături fiindu-le asistentele din cadrul Spitalului Municipal „Dr. Eugen Nicoară”, care le-au explicat importanța măsurării periodice a tensiunii arteriale.

„Cu mic cu mare, de la ora 11, ne-am adunat în parcul central al municipiului Reghin, pentru a marca Ziua Mondială a Inimii. Tema acestui an este „Folosește-ți inima, cunoaște-ți inima!”. Sub acest îndemn, inimoșii școlii noastre le-au explicat participanților componentele inimii, au dansat, au alergat, pentru a atrage atenția că mișcarea, stilul de viață sănătos, evitarea stresului contribuie la menținerea sănătății inimii. Acțiunea s-a derulat în colaborare cu Spitalul Municipal „Eugen Nicoară”, iar doamnele asistente delegate au măsurat tensiunea și le-au explicat participanților importanta măsurării periodice a tensiunii arteriale. Inima acestei activități, prof. înv. primar Sabina Farcaș, a coagulat, în această frumoasă zi de septembrie, întreaga școală, deoarece, când totul se face cu inimă și din inimă, bucuria este comună, a tuturor!”, au precizat reprezentanții Școlii Gimnaziale „Alexandru Ceușianu” care au transmis și un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii: ”Ai grijă de inima ta, fă mișcare, mănâncă echilibrat, zâmbește, dansează, iubește!”

Ziua Mondială a Inimii se organizează la nivel mondial în fiecare an pe data de 29 septembrie de către World Heart Federation, scopul fiind de a contribui la creşterea gradului de conştientizare a populaţiei globului asupra factorilor de risc ce duc la apariţia bolilor cardiovasculare şi să determine treptat o schimbare în atitudinea oamenilor faţă de problema adoptării unui stil de viaţă sănătos. Ziua Mondială a Inimii a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 2000, cu scopul de a informa populaţia din întreaga lume cu privire la principala cauză de deces, şi anume bolile cardiovasculare. În România, evenimentul este organizat de către Fundaţia Română a Inimii în parteneriat cu Societatea Română de Cardiologie începând cu anul 2005.

Alin ZAHARIE


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

USR Mureș, discuții ”cu mai multe partide” pentru constituirea Polului de Dreapta

Distribuie Deputatul Adrian Giurgiu (USR) a afirmat miercuri, 29 noiembrie, cu prilejul unei conferințe de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.