Ziua Mondială a Inimii marcată la Reghin Învățămînt
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 240 Vizualizări

Ziua Mondială a Inimii marcată la Reghin

Întreaga suflare a Școlii Gimnaziale „Alexandru Ceușianu” din municipiul Reghin a fost prezentă vineri, 29 septembrie, în Parcul Central din Municipiul Reghin cu prilejul Zilei Mondiale a Inimii. Elevi, profesori, cu toții și-au manifestat bucuria față de această importantă zi, alături fiindu-le asistentele din cadrul Spitalului Municipal „Dr. Eugen Nicoară”, care le-au explicat importanța măsurării periodice a tensiunii arteriale.

„Cu mic cu mare, de la ora 11, ne-am adunat în parcul central al municipiului Reghin, pentru a marca Ziua Mondială a Inimii. Tema acestui an este „Folosește-ți inima, cunoaște-ți inima!”. Sub acest îndemn, inimoșii școlii noastre le-au explicat participanților componentele inimii, au dansat, au alergat, pentru a atrage atenția că mișcarea, stilul de viață sănătos, evitarea stresului contribuie la menținerea sănătății inimii. Acțiunea s-a derulat în colaborare cu Spitalul Municipal „Eugen Nicoară”, iar doamnele asistente delegate au măsurat tensiunea și le-au explicat participanților importanta măsurării periodice a tensiunii arteriale. Inima acestei activități, prof. înv. primar Sabina Farcaș, a coagulat, în această frumoasă zi de septembrie, întreaga școală, deoarece, când totul se face cu inimă și din inimă, bucuria este comună, a tuturor!”, au precizat reprezentanții Școlii Gimnaziale „Alexandru Ceușianu” care au transmis și un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii: ”Ai grijă de inima ta, fă mișcare, mănâncă echilibrat, zâmbește, dansează, iubește!”

Ziua Mondială a Inimii se organizează la nivel mondial în fiecare an pe data de 29 septembrie de către World Heart Federation, scopul fiind de a contribui la creşterea gradului de conştientizare a populaţiei globului asupra factorilor de risc ce duc la apariţia bolilor cardiovasculare şi să determine treptat o schimbare în atitudinea oamenilor faţă de problema adoptării unui stil de viaţă sănătos. Ziua Mondială a Inimii a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 2000, cu scopul de a informa populaţia din întreaga lume cu privire la principala cauză de deces, şi anume bolile cardiovasculare. În România, evenimentul este organizat de către Fundaţia Română a Inimii în parteneriat cu Societatea Română de Cardiologie începând cu anul 2005.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE