Piste pentru biciclete în Livezeni Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 192 Vizualizări

Piste pentru biciclete în Livezeni

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, într-o ședință de lucru, că proiectul „Piste dedicate circulației de biciclete în comuna Livezeni, județul Mureș”, propus a fi amplasat în intravilanul satelor Livezeni și Poienița, comuna Livezeni, pe străzile Livezii, Progresului, Dealul Csuta, Miko Laszlo, Primăriei, Lalelelor, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Potrivit proiectului Deciziei etapei de încadrare, document făcut public în data de 25 septembrie 2023, pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția aparține Primăriei Comunei Livezeni și prevede amenajarea unor piste pentru circulația bicicletelor în siguranță rutieră, respectiv semnalizarea rutieră pe verticală și orizontală pe raza comunei Livezeni.

”Situația existentă: în prezent, circulația bicicletelor se desfășoară pe suprafața carosabilă sau pe trotuare, fără să fie realizate elementele necesare siguranței circulației rutiere. Justificarea necesităţii proiectului: investiţia are drept scop realizarea unor piste special amenajate pentru circulația bicicletelor. Lucrări propuse: se vor realiza pe traseul drumurilor existente, pe terenul aflat pe domeniul public al UAT Livezeni”, se menționează în document.

Viitoarea pistă va avea o lungime totală de 5.122 de metri și va fi amenajată pe următoarele străzi: Livezii (181 de metri), Progresului (646 de metri), Dealu Csuta (378 de metri), Drum Comunal DC 24 (3.175 de metri), Lalelelor (390 de metri) și Nucilor (352 de metri).

”Pe tronsoanele în care pista pentru cicliști se suprapune cu suprafața amenajată a străzii, aceasta va fi marcată cu vopsea specială, respectiv se va realiza delimitarea pistei prin montarea de stâlpi. Pe tronsoanele în care pista pentru cicliști se va amenaja adiacent suprafeței carosabile se vor monta stâlpi de delimitare. Pe tronsoanele în care pista pentru cicliști va avea o bandă de circulație, se vor amenaja platforme de întâlnire, în zone cu vizibilitate la o distanță de circa 150-200 de emtri, pentru a facilita circulația în ambele sensuri”, se mai arată în același document.

(Redacția / Foto: https://depositphotos.com/ro/home.html )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE